Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Da li smemo ponovo da zamrzavamo već odmrznuto meso?

Da li smemo ponovo da zamrzavamo već odmrznuto meso?

Stručnjaci tvrde da u situaciji kad ste meso odmrzavali tako što ste ga iz zamrzivača prebacili u frižider, bez ikakvog straha ga možete vratiti u zamrzivač. Ali budite svesni da sa sledećim zamrzavanjem vaše meso gubi na kvalitetu ukusa i teksture.

Ne samo da meso tokom odmrzavanja gubi vodu, nego će se ponovnim zamrzavanjem stvoriti ledeni kristali unutar strukture mesa, koji će uticati na njegova vlakna, i na kraju ćete imati prilično suv komad mesa.

Naravno, kao i kod svih belančevina sirovih životinja, sigurnost mesa zavisiće o tome kako ste s njim 'postupali'. Najbolji način odmrzavanja je dakle u frižideru, u hladnoj vodi ili u mikrotalasnoj rerni. Ali nikako ne na sobnoj temperaturi ili, još gore, u posudi s vrućom vodom.

Izvor i foto: magazin; keko64/freedigitalphotos.net
Izvor: B92

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.