Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Ćurka sa kestenom

Ćurka sa kestenom

Ćurka sa kestenom

Ćurka sa kestenom

Sastojci koji će vam biti potrebni:
očišćena ćurka težine oko 3,5 kg, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 1 kg očišćenih, smrznutih kestena, 3 kriške hleba, 1 dl mleka, 2 jajeta, 50 g rendanog parmezana, grančica ruzmarina, veza žalfije, list lovora, 50 g putera, 1 dl belog vina, maslinovo ulje, so i biber

Priprema:
U posoljenu, ključalu vodu sipajte smrznute kestene, stavite list lovora i kuvajte desetak minuta. Potom izvadite pola kilograma kestena, a ostatak kuvajte još desetak minuta. U međuvremenu očistite i sitno iseckajte crni i beli luk, kratko propržite sa malo ulja. Posolite po želji. Izdrobite hleb, pa prelijte sa malo mleka. Zgnječite deo kestena koji se kuvao dvadesetak minuta, dodajte hleb preliven mlekom, prženi luk, jaje, parmezan i kašiku seckanog ruzmarina i žalfije. Sve dobro pomešajte, posolite i pobiberite po želji.
Ispod mlaza vode dobro operite ćurku spolja i iznutra, obrišite papirnom salvetom, pa posolite, pobiberite i napunite pripremljenim filom. Zašijte meso kuhinjskim koncem, stavite u pleh, premažite rastopljenim puterom, posolite i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko dva sata. Posle pola sata meso prelijte vinom, a potom, sosom iz pleha. Pola sata pre kraja, u pleh dodajte 1/2 kg barenog kestena koji ste odvojili po strani. Izvor: Novovsti


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za ćurku sa kestenom


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.