500 g mlevenog mesa,125 g pirinča, glavica luka, 2 čena belog luka, jaje, 3 kašike ulja, 1,5 slatke mlevene paprike, so, biber,
Sos: 1/2 dl ulja, 2 kašike brašna, 1 l kuvanog paradajza, 3 dl vode, ruzmarin ili bosiljak
Crni i beli luk sitno naseckajte ili narendajte. Sjedinite s ostalim sastojcima i dobro umesite. Oblikujte ćuftice veličine oraha (dobićete oko 25-28 ćuftica), i ostavite ih na stranu dok pripremate paradajz-sos.
Na ulju kratko propržite brašno, dodajte kuvan paradajz i pustite da proključa uz mešanje. Ulijte vodu, i kad sve još jednom zavri, ubacite ćuftice. Sve polako promešajte i kuvajte na laganoj vatri uz povremeno mešanje dok se paradajz i meso ne skuvaju. U gotovo jelo dodajte svež ruzmarin ili bosiljak.
Izvor: Stvar Ukusa

Komentari
Komentari