Sastojci koji će vam biti potrebni za čorbast pasulj:
250 g pasulja – žutog ili belog, glavica crnog luka, čen belog luka, šargarepa, suva rebra, 100 g mesnate suve slanine, lovorov list, so
Za apršku: ulje, mlevena začinska paprika, malo brašna, 2 čena belog luka
Priprema:
Pasulj nalijte vodom i stavite da odstoji, najbolje preko noći. Prospite vodu u kojoj je pasulj stajao i nalijte svežom hladnom vodom. Dodajte sitno seckanu glavicu luka, čen belog luka, očišćenu i na kolutove isečenu šargarepu, list lovora, komade suve slanine i dobro oprana suva rebra. Posolite i stavite da se kuva na srednje jakoj vatri. Kada je pasulj skuvan, napravite blagu zapršku. Na ulju propržite sitno seckan beli luk, pospite brašnom i začinskom paprikom. Sve kratko propržite i prelijte pasulj, pa ostavite da se kuva još desetak minuta. Ako je potrebno, još posolite. Ako volite ljuto, u pasulj stavite ljutu papričicu ili za zapršku koristite ljutu začinsku papriku. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari