Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 crni luk, 3-4 čena belog luka, 1 šargarepa, 1 keleraba, 150 g mlevene junetine, jaje, prezle, pavlaka
Priprema:
Crni luk i šargarepu očistiti i iseći na kocke, kelerabu izrendati na krupno rende, beli luk što sitnije iseckati. Posebno sjediniti mlevenu junetinu, jaje i prezle, začiniti po ukusu i dobro izmesiti. Od pripremljene mase oblikovati loptice veličine oraha. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a potom dodati šargarepu i kelerabu, pa i njih kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati vodu i dinstati sve vreme. Kada je povrće napola dinstano, dodati pripremljene loptice mesa i začine po ukusu te nastaviti sa dinstanjem dok svi sastojci potpuno ne omekšaju. Pred kraj kuvanja umešati hladnu zapršku (mešavinu brašna i malo vode) i kuvati još pet minuta dok se ne dobije odgovarajuća gustina. U gotovu čorbu dodati pavlaku i dobro izmešati. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari