500 g belog krompira
100 g crvenog krompira
400 g bundeve
150 g sitno seckanog crnog luka
3 kašike maslinovog ulja
2-3 čena drobljenog belog luka
1 struk sitno seckanog celera
1/2 l vode
3 l bujona od povrća
1 dl pavlake za kuvanje
list lovora
po kašika sitno seckanog peršuna i lišća celera
so, biber
na vrh noža ljute mlevene paprike
Bundevu oljuštite i isecite na sitnije kocke. Obe vrste krompira oljuštite i isecite na kocke, slične veličine kao bundevu.
Propržite crni luk na ulju, ali ne sme da izgori. Dodajte isečene bundevu i krompir i propasirani beli luk, propržite kratko pa dodajte sitno sečen struk celera. Nalijte vodom, dodajte bujon, lovorov list, mlevenu papriku, biber i so (ako je potrebno), pa pustite sve da se kuva oko pola sata.
Štapnim mikserom malo sameljite povrće, ali bi trebalo da neki komadi ostanu celi. Potom dodajte pavlaku i pustite da se zagreje (ali da ne prokuva). Pred služenje pospite seckanim peršunovim i celerovim lišcem.

Komentari
Komentari