90 putera, 400 g tamne čokolade, 3 veća jajeta, 1 šolja šećera, 2 kašičice ekstrakta vanile, 80 g brašna, 2 kašike kakaoa, 1/4 kašičice soli, 1/2 kašičice praška za pecivo
Iseckajte na komadiće 300 g čokolade, i istopite je zajedno sa puterom, U drugoj činiji pomešajte brašno, kako, so i prašak za pecivo. Ostavite to sa strane, pa mikserom umutite jaja sa šećerom, dodjate vanilu i otopljenu čokoladu sa puetom i nastavite da mutite. Na kraju dodajte i suve sastojke i preostalu čokoladu koju ste iseckali na sitnije komade. Sve pomešajte, prekrijte plastičnom folijom i ostavite u frižideru najmanje četiri sata. Rernu zagrejte na 180 stepeni, a od testa mrzo formirajte loptice kao za rafaelo. Ređajte na papir za pečenje i pecite 10 minuta.
Izvor: Blic Žena

Komentari
Komentari