Sastojci koji će vam biti potrebni:
1/4 šolje ulje
šolja šećera
šolja punomasnog mleka
2 kašičice soka od limuna
kašičica ekstrakta vanile
1 1/4 šolje brašna
1/4 šolje kakaoa
kašičica soli
1/2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
Ganaš:
šolja slatke pavlake
220 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Nauljite posudu za pripremu kolača koja može da se zagreva u mikrotalasnoj rerni. Stavite i papir za pečenje. Pomešajte u posudi šećer i ulje. Dodajte mleko, sok limuna i ekstrakt vanile. Zatim postepeno dodajte brašno, kakao prah, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Sve dobro promešajte, pa smesu sipajte u pripremljenu posudu za kolač.
Zagrevajte kolač u mikrotalasnoj rerni oko 5-6 minuta na jakom, pa proverite čačkalicom da li je kolač gotov. Kada je kolač pripremljen, sačekajte oko 5 minuta pa ga prebacite na tacnu za tortu.
Pripremite ganaš za prelivanje torte tako što ćete najpre zagrejati slatku pavlaku u mikrotalasnoj rerni oko minut, dok se ne pojave mehurići. Zatim vrelu slatku pavlaku prelijte preko izlomljene čokolade. Sačekajte još jedan minut, pa promešajte. Prelijte ganaš preko kolača. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari