Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Čokoladna torta sa jagodama

Čokoladna torta sa jagodama

Čokoladna torta sa jagodama

Čokoladna torta sa jagodama

Sastojci koji će vam biti potrebni:
6 jaja
180 g šećera
3 kesice vanilin šećera
80 g brašna
40 g kakaoa
60 g gustina
400 g jagoda
500 ml slatke pavlake
3 kesice učvršćivača za šlag
500 g čokolade za kuvanje

Priprema:
Zagrejati rernu na 175 stepeni. Razdvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti uz dodatak 90 g šećera. Žumanca umutiti sa preostalim šećerom i 1 kesicom vanilin šećera. Žumancima dodati sneg od belanaca, brašno, kakao i gustin, pa sve izmešati kašikom (ne mutiti kako masa ne bi splasla!).

Sipati testo u okvir za kolač e (ø 26 cm) obložen peki papirom. Peći 30–35 minuta. Izvaditi pečeni biskvit iz okvira kad se prohladi i ostaviti ga na rešetki za kolače da se hladi najmanje 2 sata.
Oprati jagode i sačuvati nekoliko za ukrašavanje. Ostatak iseckati. Umutiti pavlaku sa učvršćivačem za šlag i preostalim vanilin šećerom. Čokoladu grubo izlomiti i istopiti na pari.
Preseći biskvit popreko na tri kore. Donju koru premazati sa malo čokolade i namazati polovinu krema. Poređati pola količine iseckanih jagoda i poklopiti srednjom korom. Ponoviti postupak i poklopiti trećom korom. Premazati preostalom čokoladom i ukrasiti jagodama. Staviti tortu u frižider na 2 sata pre služenja. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za čokoladnu tortu sa jagodama


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.