4-5 velikih jabuka
3 ½ šoljice brašna
prstohvat soli
kesica praška za pecivo
šoljica šećera
3 kašičice cimeta
2 kašike kakaa
3 jajeta
80 ml ulja
100 g čokolade, naseckane na kockice
100 g oraha, naseckanih
Rernu zagrejte na 160 stepeni. Jabuke narendajte.
U posudi pomešajte brašno, so, prašak za pecivo, šećer, cimet i kakao.
U većoj posudi pomešajte narendane jabuke, razmućena jaja i ulje. Umešajte brašno s dodacima pa dodajte nasečenu čokoladu i orahe. Mešajte tek toliko da se sastojci povežu.
Ulijte u podmazan i pobrašnjen kalup za tortu prečnika 26 cm. Pecite 60 do 70 minuta. Ostavite da se malo ohladi pa ako želite, prelijte čokoladnom glazurom.
Izvor: Stvar Ukusa

Komentari
Komentari