Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 manja jabuka ili pola banane
60 g kakaa
20 g (4 kašike) kokosa
50 g smeđeg šećera
1 kašika praška za pecivo bez aluminijuma
čips od kokosa za posipanje (po želji)
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, a manji kalup za tortu (od oko 18 - 20 cm) obložite papirom za pečenje. Jabuku očistite i smiksajte pa odmerite 125 ml pirea (ili zgnječite bananu). U zdeli dobro pomešajte kakao, kokos, smeđi šećer i prašak za pecivo.
Umešajte voćni pire pa smesu stavite u pripremljeni kalup za pečenje i poravnajte površinu te, ako želite, pospite čipsom od kokosa, odnosno krupno narendanim kokosom. Pecite 20 do 25 minuta pa ostavite da se potpuno ohladi pre sečenja i posluživanja. Izvor: Sensa
Komentari
Komentari