Sastojci koji će vam biti potrebni
za koru: 5 jaja, 4 kašike šećera, 5 kašika brašna, kašika gustina, 3 kašike kakaoa, kesica praška za pecivo, kesica vanilin šećera, 180 ml ulja, so
za krem: 500 ml slatke pavlake, 500 ml gustog jogurta, 400 ml soka od jagoda, 100 ml likera, 400 g jagoda, 150 g šećera u prahu, 2 kesice želatina, 10 kašika vode
Priprema:
Za kore ulupajte belanca s malo soli u čvrst sneg. Umutite žumanca, šećer i vanilin šećer, sipajte ulje i brašno izmešano sa gustinom i praškom za pecivo. Lagano sastavite smesu sa čvrsto umućenim belancima. Testo preručite u pleh obložen pek-papirom. Pecite prvih desetak minuta na 160 stepeni, pojačajte na 180 stepeni i nastavite pečenje još oko 15 minuta. Prohlađeno testo
prepolovite.
Za krem pripremite želatin s vodom prema uputstvu na kesici i dok je vruć, sipajte u jogurt umućen sa likerom, sokom od jagoda i šećerom u prahu. Smesu sastavite s umućenom slatkom pavlakom i umešajte seckane jagode. Kremom premažite kore i ostavite da kolač stoji u frižideru da se stegne. Pre služenja ukrasite seckanim jagodama. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari