Sastojci potrebniza podlogu:
250 g keksa
125 g maslaca
Za žele:
1,5 kg grejpa
150 g soka od grejpa
75 g vode
75 g šećera
5 g želatina
Za krem:
500 g krem sira
125 g šećera
70 g vode
30 g soka od limuna
300 g slatke pavlake
75 g kandiranog đumbira
Priprema:
Samleti keks, a maslac otopiti i pomešati. Smesu utisnuti u dno kalupa prečnika oko 22 centimetra. Ispeći 10 minuta na 170°C. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se podloga ohladi. Krem sir penasto izmešati. U lonac staviti vodu, sok od limuna i šećer i kuvati dok ne uvri. Skinuti s vatre i ostaviti da se malo prohladi. Postupno umešati smesu vode i soka u krem sir. Kada smesa postane jednolična, u nju dodati lagano umućenu slatku pavlaku i 75 g kandiranog đumbira. Odmah sve izliti preko ohlađene podloge i staviti na hladno da se stegne.
Kilogram i po grejpa oljuštiti, iseći na kriške i staviti preko krema. Sok, vodu i šećer zagrejati do ključanja, pomeriti s vatre i umešati želatin, prethodno umočen u vodu. Ohladiti i izliti preko voća. Ostaviti da se stegne. Izvor: Vesti online
Komentari
Komentari