Sastojci koji će vam biti potrebni:
3 jaja
120 grama bele (ili tamne) čokolade
120 g kremastog sira
Priprema:
Prvo je potrebno odvojiti belance od žumanceta i staviti belance u frižider. Zatim zagrevamo rernu na 170 stepeni pa otopimo čokoladu na pari. Belance mutimo u gusti sneg te odvojeno umutimo žumance.Otopljenu čokoladu mešamo sa kremastim sirom dok ne dobijemo ravnomernu smesu i zatim dodajemo žumance pa belance. Nauljimo papir za pečenje te ga stavljamo u kalup za kolač i sipamo smesu. Kalup stavljamo na veći lim za pečenje u koji sipamo kipuću vodu i zatim sve pažljivo stavljamo u rernu.
Kolač prvo pečemo 15 minuta na 170 stepeni, zatim još 15 minuta na 160 stepeni, a zatim gasimo rernu i u njoj ostavljamo kolač da se peče još 15 minuta. Izvor: Stil magazin
Pogledajte video za detaljna uputstva
Komentari
Komentari