Sastojci koji će vam biti potrebni:
1–2 glavice belog luka, 2,5 kg svinjetine od buta u komadu, 3 kašike senfa, 4 kašičice slatke začinske paprike, so, 200 ml belog vina, 500 ml svetlog piva
Priprema:
Očišćene čenove belog luka isecite na deblje štapiće i posolite. Na mesu s unutarnje strane napravite džepove za špikovanje i napunite ih iseckanim belim lukom. Premažite unutarnju stranu mesa senfom i pospite začinskom paprikom. Meso presavijte, krajeve pričvrstite na nekoliko mesta kuhinjskim koncem, posolite, obilno premažite senfom i pospite ostatkom začinske paprike. Tako pripremljeno meso ostavite da odstoji u frižideru do sledećeg dana. Meso podlijte vinom i pecite oko 30 minuta na 200 stepeni. Potom ga pokrijte folijom i nastavite s pečenjem još dva sata. Tokom pečenja meso povremeno okrećite i zalivajte pivom. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari