Sastojci koji će vam biti potrebni:
300 g junećeg mlevenog mesa
1 kašika soja sosa
1 žumance
1 mladi luk
2 kašike sitno seckanog svežeg peršuna
¼ kašičice belog luka u prahu
½ kašičice aleve paprike
1 kašika majoneza
1 kašika vorčester sosa
4 kašike konjaka
1 kašičica senfa
Priprema:
Meso stavite u staklenu posudu i blago ga ispasirajte viljuškom. Bilo bi dobro da je meso samleveno dvaput ili čak triput. Dodajte vorčester sos i soja sos i blago umutite. Dodajte jedno umućeno žumance. Mladi luk dobro operite, pa ga sitno iseckajte. Dodajte alevu papriku, peršun i beli luk. Ukoliko želite, umesto luka u prahu možete koristiti i dva čena sitno seckanog belog luka. Dodajte sve ostale sastojke i na kraju konjak. Probajte, pa začinite po ukusu. Ostavite da se ohladi u frižideru ili služite odmah. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari