Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 pakovanje Pti Ber keksa
kesica šlag krema od vanile (ili bilo koja druga vrsta kreme)
mleko za šlag krem (pogledajte na pakovanju koliko je potrebno; što manje mleka sipate, to će krem biti gušći i kompaktniji, a za puniji ukus mu možete dodati i parče putera)
Za glazuru:
100 g čokolade za kuvanje
kašika šećera
25 ml mleka
2 kašike putera
Priprema:
Napravite gusti krem od vanile pomoću gotovog praška za šlag krem i mleka, i stavite posudu s kremom u frižider na 5 minuta.
U pliću plastičnu posudu ili pleh naređajte prvi sloj keksa, prstima ga poprskajte s malo mleka, namažite sloj krema, a zatim nastavite tako dok ne potrošite sav keks i krem.
Na pari ili u mikrotalasnoj rerni pažljivo otopite čokoladu i dodajte mleko, puter i šećer, i pomešajte kako biste dobili glatku smesu. Prelijte čokoladom tortu, izravnajte površinu i prekrijte je folijom. Stavite je u frižider na najmanje 30 minuta, a još bolje nekoliko sati. Ukoliko kod kuće nemate čokoladu za kuvanje, tortu možete ukrasiti i šlag kremom od čokolade u koji ste tokom mućenja dodali parče putera. Izvor:superzena.net Foto: Ruben/Flickr.com
Komentari
Komentari