Sastojci koji će vam biti potrebni:
4 breskve
4 kašičice svetlog smeđeg šećera (nektara od agave ili javorovog sirupa),
dodaci po izboru (sladoled od vanile, limuna ili maline, listići bosiljka ili nane, smrvljeni slani sir, mleveni cimet, mascarpone pomešan s medom i limunovom koricom, odnosno tofu umiksan s malo limunovog soka, nektara od agave i maslaca od badema...)
Priprema:
Breskve isecite na pola i uklonite košticu (lakše ćete je izvaditi ako se poslužite kašikom). U jedan manji tanjir stavite malo vode, a u drugi smeđi šećer. Polovine breskvi najpre umočite u vodu sa isečene strane pa u šećer ili ih premažite nektarom od agave (ili javorovim sirupom).
S isečenom stranom okrenutom na dole polovine bresaka stavite na nauljenu rešetku roštilja koji je zagrejan srednje jako. Pecite 3 do 4 minuta, odnosno dok na njima ne ostanu tragovi rešetke roštilja. Poslužite s dodacima po izboru. Izvor: Sensa
Komentari
Komentari