Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Bogate kanelone sa sirom, šunkom, pršutom i pečurkama

Bogate kanelone sa sirom, šunkom, pršutom i pečurkama

Bogate kanelone sa sirom, šunkom, pršutom i pečurkama

Bogate kanelone sa sirom, šunkom, pršutom i pečurkama10-12 kanelona
150 g praške šunke
50 g pršute
150 g gaude
2 dl + 1 dl pavlake
250 g šampinjona
30 g maslaca
so, biber

Naseckajte šunku i pršutu i izmešajte s 2/3 rendane gaude. Ostavite malo sira sa strane da možete posipati kad je sve gotovo, a pre stavljanja da se peče. Isecite pečurke na listiće i dinstajte ih nekoliko minuta na maslacu.
Posolite i pobiberite (ili stavite druge začine po ukusu), zalijte s 2 dl pavlake i kuvajte još 5 minuta uz povremeno lagano mešanje. Napunite kanelone filom od pečuraka s jedne strane, a s druge šunkom. Kad sve ugurate na sredinu, na krajeve stavite po malo pavlake (za to cete utrošiti 1 dl pavlake).
Podmažite pleh ili vatrostalnu posudu, poređajte punjene kanelone i sve prelijte preostalim sosom od pečuraka (trebalo bi da vam je samo on ostao, ali ako imate još materijala od punjenja, sve iskoristite za prelivanje kanelona) i pospite preostalom rendanom gaudom.
Pecite na 180 stepeni 20 minuta, dok se ne napravi korica.

Izvor: Lisa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.