Sastojci koji će vam biti potrebni:
3 belanceta, pola kašičice sirćeta, 150 g šećera, 300 ml mleka, 1 puding od jagode, 5 kašika šećera, 50 g margarina, 100 g šlaga u prahu i 200 g svežih jagoda
Priprema:
Ulupati čvrst sneg od belanaca i šećera. Na kraju dodati sirće. U okrugli pleh za pečenje prečnika 26cm staviti papir za pečenje i sipati umućeni šam od belanaca. U rerni zagrejanoj na 140 stepeni sušiti koru skoro sat i po. Skuvati puding u mleku sa dodatkom šećera uobičajeno. Ostaviti da se ohladi pa izmešati sa umućenim margarinom. Fil naneti na ohlađenu koru. Šlag umutiti po uputstvu na ambalaži uobičajeno i rasporediti preko fila. Ukrasite sa malo topljene čokolade i celima jagodama, pa dobro ohladite u frižideru. Izvor: Stil magazin
Komentari
Komentari