Sastojci koji će vam biti potrebni:
500 g krompira, glavica crnog luka, 2 kašike ulja, 500 ml supe, 2 velike crvene paprike, 850 ml tečnog paradajza, 2 kašičice slatke mlevene crvene paprike, so, biber, 10 bobica kleke, 1 čen belog luka, 300 g kiselog kupusa
Priprema:
Krompir oljuštite i iseckajte ga na kockice. Luk takođe oljuštite i sitno ga iseckajte. U šerpi na malo ulja propržite luk i krompir. Papriku očistite i isecite na kockice. Zajedno sa paradajzom dodajte je u šerpu. Začinite mlevenom paprikom, solju i biberom. Dodajte bobice kleke i isitnjeni beli luk i kuvajte desetak minuta.
Kiseli kupus ocedite i dodajte ga čorbici, pa kuvajte 20-30 minuta. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari