Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Baklava sa pistaćima

Baklava sa pistaćima

Baklava sa pistaćima

Baklava sa pistaćima400 - 500 g tankih kora za baklavu
Za fil: 4 jaja, 7 ravnih kašika šećera, 7 kašika griza, 125 g margarina, 1 dl mleka, 200 g mlevenih pistaća
za sirup: tri puta po pola šolje šećera, 4 šolje vode, sok od 1 limuna

Najpre umutite jaja sa šećerom, potom dodajte griz, margarin i mleko, pa nastavite sa mućenjem. Na kraju umešajte mlevene pistaće. Nauljite pleh i stavite prvu koru. Premažite je uljem i preko nje stavite drugu koru. I nju premažite uljem, pa stavite tanki sloj fila. Nastavite sa slaganjem dok se ne utroši materijal. Na kraju premažite uljem. Oštrim nožem isecite baklavu na kocke ili trouglove (po želji). Pecite na 200 stepeni dok ne porumeni. Nakon toga, skuvajte sirup od šećera i soka od jednog limuna. Vrućim sirupom prelijte baklavu.

Izvor: Stil magazin

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.