Sastojci koji će vam biti potrebni:
150g ovsenih pahuljica, 110g brašna, 3 kašike šećera, 1 kašičica praška za pecivo, 1 kašičica soli, 1/2 kašičice sode bikarbone, 3 velika jaja, 2 grama neslanog putera, topljen i malo ohlađen, 450g mlaćenice
Priprema:
Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri. Dodajte ovsene pahuljice i pecite uz povremeno mešanje, oko 3 minuta. Sameljite pahuljice u procesoru hrane ili blenderu dok konzistencija ne bude slična integralnom brašnu, oko 3 minuta. Zagrejte kalup za bakin kolač u skladu sa uputstvima proizvođača.
Umutiti zajedno ovseno brašno, obično brašno, šećer, prašak za pecivo, so i sodu bikarbonu. Umutiti jaja i istopljeni puter zajedno u drugoj posudi, zatim dodajte mlaćenicu. Dodajte vlažne sastojke suvim sastojcima i mešajte dok smesa ne postane ujednačena. Ostavite testo da odstoji 5 minuta.
Kutlačom uzmite testo i sipajte u kalup za bakin kolač. Zatvorite poklopac i pecite dok bakin kolač ne dobije zlatno žutu boju na obe strane. Ponovite postupak sa preostalim testom. Servirati odmah. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari