Sastojci koji će vam biti potrebni:
150 g tikvica, 3 jajeta, 150 g oštrog brašna, 1 kašičica praška za pecivo, 1 kašičica rendane narandžine kore, 2 kašike rendanog permezana, ulje, so i biber
Priprema:
U velikoj posudi umutite jaja sa prstohvatom soli i i bibera, pa postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu kao za palačinke. Odsecite krajeve tikvica pa ih prepolovite po dužini, narežite na tanke kriške i pomešajte sa umućenim jajima i brašnom. Potom dodajte koru narandže i parmezan i dobro promešajte. Zagrejte ulje u tiganju, kašikom sipajte smesu i pržite uštipke povremeno ih okrećući. Kada porumene, izvadite iz ulja i ostavite da se iscede na papirnoj salveti. Blago ih posolite i poslužite tople. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari