Sastojci koji će vam biti potrebni:
Sastojci za testo: 300 g brašna, 100 g šećera, 2 kesice vanilin šećera i 200 g putera
Za krem: 70 g brusnica, 125 g putera, 2 kašike prosejanog šećera u prahu, kašičica soka od višnje i 150 g mlečne čokolade
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, šećer i vanilu, dodajte komadiće putera i brzo umesite glatko testo. Umotajte u providnu foliju i stavite u frižider da se hladi 30 minuta. Testo razvijte oklagijom na debljinu od dva, tri milimetra i okruglom modlicom izrežite kolačiće prečnika pet centimetara. Poređajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 12 minuta. Dok se kolači hlade, margarin penasto umutite sa šećerom u prahu i sokom od višnje, a zatim dodajte 40 g sitno seckanih brusnica. Filom od brusnice spajajte po dva kolača, poređajte na tacnu i ostavite da odstoje na hladnom mestu 60 minuta. Čokoladu otopite na pari, prelijte kolačiće, ukrasite preostalim brusnicama, ohladite i servirajte. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari