Sastojci koji će vam biti potrebni:
po 100 g suvog grožđa i kajsija, 160 g šećera, 5 jaja, po 100 g oraha, lešnika i badema, 100 ml soka od jabuke, 180 g putera, 100 ml mleka, 8 kašika meda, prstohvat soli, 220 g brašna, 2 kašičice praška za pecivo, 50 g crne čokolade, kašičica kakao praha, 40 g kandirane kore od limuna i pola kašičice mešavine začina (cimet, đumbir, korijander, kardamom i karanfilić)
Priprema:
Suvo grožđe i kajsije sitno iseckajte i potopite u sok od jabuka. Lešnike i orahe ispecite u tiganju bez masnoće i ohladite. Belanca umutite sa prstohvatom soli, a žumanca sa mlekom, dve kašike meda i mešavinom začina. Penasto umutite puter sa šećerom, postepeno dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo, mlevenim bademima, kakaom i rendanom čokoladom, pa zamesite testo (ukoliko je previše gusto sipajte mleko). Sneg od belanaca izmešajte sa 50 g oraha, suvim voćem i kandiranom limunovom korom, a zatim pažljivo sjedinite sa smesom od žumanaca. Testo sipajte u kalup obložen masnim papirom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 60 minuta. Ostatak meda zagrejte sa šest kašika vode, prelijte tortu i ukrasite orasima. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari