Sastojci koji će vam biti potrebni:
3 tikvice, 2 kašike maslinovog ulja, 3 mlada luka, 2 čen belog luka, 3 paradajza, komad korena đumbira dug 2 cm, pola kašičice garam masale, so i sveže mleveni biber, 1 limeta ili manji limun, sveži listići korijandra ili peršuna
Priprema:
Naseckajte i operite tikvice. Luk i beli luk iseckajte na sitno. Paradajz ogulite i isecite na kockice. Đumbir ogulite i narendajte. U loncu zagrejte ulje i na njemu propržite tikvice. Nakon 2-3 minuta dodajte im mladi i beli luk, paradajz, đumbir i garam masalu. Dobro promešajte i nalijte litar vode. Posolite i pobiberite. Kuvajte dok ne krene da kipi pa smanjite vatru, ulijte sveže isceđen sok od pola limete ili limuna i kuvajte 40 minuta. Potom dodajte na tanke kriška narezan ostatak limete ili limuna. Pre posluživanja pospite naseckanim svežim listićima korijandra ili peršuna, a onda i sa malo garam masale. Izvor: Sensa
Komentari
Komentari