Sastojci koji će vam biti potrebni:
glavica luka, kašika ulja, 200 ml belog vina, 250 ml bujona, 600 g sirovog kiselog kupusa, 2 karanfilića, kašičica bibera u zrnu, kašičica kima, lovorov list, 3-4 zrnca kleke, so, biber, 300 g dimljene slanine, 4 šnite dimljenog svinjskog mesa, 600 g krompira, šećer, 4 koluta krvavice
Priprema:
Naseckajte luk i propržite ga na ulju. Dodajte vino i malo bujona, a zatim umešajte kiseli kupus. U gazu stavite karanfilić, zrna bibera, kim i kleku, zavežite i dodajte zajedno sa lovorovim listom. Posolite i ostavite da se kuva. Nasecite slaninu na kriške, pa je dodajte u kupus. Kuvajte sat vremena, a po potrebi dolivajte bujon.
Oljuštite i operite krompir, pa ga nasecite na komade. Kuvajte krompir dvadesetak minuta u slanoj vodi. Izvadite kesicu sa začinima i začinite kupus. Poslužite ukrašeno kolutićima krvavice. Dovoljno za 4 osobe. Izvor: Lisa
Komentari
Komentari