Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Alzaški kiseli kupus sa dimljenim mesom

Alzaški kiseli kupus sa dimljenim mesom

Alzaški kiseli kupus sa dimljenim mesom

Alzaški kiseli kupus sa dimljenim mesom

Sastojci koji će vam biti potrebni:
glavica luka, kašika ulja, 200 ml belog vina, 250 ml bujona, 600 g sirovog kiselog kupusa, 2 karanfilića, kašičica bibera u zrnu, kašičica kima, lovorov list, 3-4 zrnca kleke, so, biber, 300 g dimljene slanine, 4 šnite dimljenog svinjskog mesa, 600 g krompira, šećer, 4 koluta krvavice

Priprema:
Naseckajte luk i propržite ga na ulju. Dodajte vino i malo bujona, a zatim umešajte kiseli kupus. U gazu stavite karanfilić, zrna bibera, kim i kleku, zavežite i dodajte zajedno sa lovorovim listom. Posolite i ostavite da se kuva. Nasecite slaninu na kriške, pa je dodajte u kupus. Kuvajte sat vremena, a po potrebi dolivajte bujon.
Oljuštite i operite krompir, pa ga nasecite na komade. Kuvajte krompir dvadesetak minuta u slanoj vodi. Izvadite kesicu sa začinima i začinite kupus. Poslužite ukrašeno kolutićima krvavice. Dovoljno za 4 osobe. Izvor: Lisa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za alzaški kiseli kupus sa dimljenim mesom


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.