Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

5 univerzalnih pravila za uređenje gotovo svakog doma

5 univerzalnih pravila za uređenje gotovo svakog doma

I vaš dom je sigurno poseban na samo sebi svojstven način, što znači da ga ne možete namestiti kao i svaki drugi. Za svaku prostoriju morate dobro razmisliti kako biste pronašli najbolji način da je uredite.
Ali postoje neka univerzalna pravila uređivanja koja se mogu primeniti na više mesta. Donosimo pet pravila zahvaljujući kojima će vaš boravak kod kuće biti prava uživancija.

Ne stavljate teške predmete blizu ulaza. Koliko god da je velik prostor u kojem živite, sigurno želite da imate što više slobodnog mesta. Jedan od načina da prostorija izgleda što prostranije jeste da vizuelno najveći i najteži predmet stavite što dalje od ulaza. Na taj način imaćete osećaj da je prostorija veća te će prostor izgledati prostranije.

Izbalansirajte prostor. Iako je to ponekad veoma teško postići u malim prostorijama, ipak je moguće da ih uravnotežite tako što ćete nameštaj ravnomerno raspodeliti po sobi. Ako nemate dovoljno nameštaja, ubacite umetničku sliku ili ukras koji će vizuelno uspostaviti ravnotežu u prostoriji.

Ne zatrpavajte ulaz. Ni u kom slučaju ne gomilajte nameštaj i ukrase na ulaz u bilo koju prostoriju u stanu. Po svim pravilima, on uvek mora biti “čist” kako biste neometano mogli ulaziti i izlaziti iz prostorije.

Ne naslanjajte nameštaj na zidove. Ako imate običaj da nameštaj naslanjate na zidove, prestanite to da radite. Na ovaj način prostorija će se činiti kao da je “opkoljena”, a previše slobodnog mesta će ostati na sredini. Odmaknite nameštaj od zida te pojedine komade iskoristite kao pregrade kako bi prostor izgledao vizuelno veći. Stolove i stolice stavite na sredinu prostorije.

Imajte u vidu slobodu kretanja kroz prostor. Opet, ovo je teško za izvesti u malim prostorima, kada vam je potreban sav taj nameštaj kako biste normalno funkcionisali. Prilikom uređenja prostorije, imajte u vidu da morate biti u mogućnosti da se normalno krećete kroz nju te uklonite sve moguće prepreke. Primaknite komade nameštaja što bliže jedne drugima kako biste povećali površinu prostora kojim hodate.


Izvor: superzena.net

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.