Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

5 saveta da oljuštite i iseckate crni luk bez suza

5 saveta da oljuštite i iseckate crni luk bez suza

5 saveta da oljuštite i iseckate crni luk bez suza

5 saveta da oljuštite i iseckate crni luk bez suzaKao glavni sastojak u skoro svim jelima, oljušten i iseckan crni luk nam je neophodan. Da posao seckanja ne bi doneo suze i mučninu, pronašli smo savete koji vam ga mogu olakšati.

Frižider
Pre nego što počnete da ljuštite crni luk, ostavite ga na 15 minuta u frižider.

Voda
Stavite luk u posudu s vodom, a potom ga režite.

Sirće
Delotvorno je u sprečavanju širenja enzima iz luka koji izazvaju suze.

Sveća
Zapalite sveću i stavite je pored daske na kojoj ćete rezati luk. Supstance koje se oslobađaju iz luka izgubiće se u plamenu.

Nož
Korišćenjem vrlo oštrog noža izbeći ćete mrvljenje luka što povećava oslobađanje enzima, odnosno supstanci koje vas teraju na plač.

Izvor: Lisa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.