Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

3 korisna saveta za duži vek namirnica u kuhinji

3 korisna saveta za duži vek namirnica u kuhinji

3 korisna saveta za duži vek namirnica u kuhinji

3 korisna saveta za duži vek namirnica u kuhinjiVerovali ili ne, trećina hrane proizvedene u svetu se baci!

Potrudite se da ne doprinosite i sami ovoj šokantnoj statistici UN i sačuvajte kućni budžet od nepotrebnih troškova.

Kod očuvanja svežine namirnica, veoma je važan njihov ispravan raspored u frižideru ali sitni trikovi takođe mogu pomoći.

Da bi banane duže očuvale svežinu, nemojte ih držati u "buketu" u kojem ste ih kupili, već ih razdvojte jednu od druge. Na taj način se usporava proces njihovog zrenja, što znači da - ako su pomalo zelene kad ih kupite, možete ih ostaviti dan-dva pa tek onda razdvojiti.

Da bi beli i crni luk održali svežinu, nemojte ih čuvati u najlonskim kesama niti u frižideru. Idealno bi bilo da stoje u papirnim kesama, a najbolje je da čak i na njima probušite rupice kako bi oko glavica luka cirkulisao vazduh.

Da bi zelena salata ostala što duže sveža, najbolje je da je držite u frižideru i to u posudi s poklopcem, ali i da je zaštitite od vlage koja će se s njegove donje strane skupljati. Zato je najbolje da preko salate stavite papirni ubrus i da ga menjate kad se potpuno skvasi.

Izvor: Lisa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.