Čokoladni kolač sa lešnicima
Jaja i šećer penasto umutite mikserom, dodajte ulje, mleko, otopljenu čokoladu, brašno pomešano s praškom za pecivo i lešnike. Sve dobro izmešajte. Smesu izlijte u namašćen i brašnom posut pleh veličine 22×36 cm i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C 35-40 minuta.
Prašak za puding pomešajte sa 2- 4 kašike šećera. Od 400 ml hladnog mleka oduzmite 6 kašika i dobro ih promešajte sa smesom pudinga i šećera. Ostatak mleka skuvajte, skinite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding i mešajući kuvajte 1-2 minuta.
U topli puding umešajte otopljenu čokoladu i crnu kafu. Izlijte ga u dublju posudu, pokrijte prozirnom folijom i ohladite.
Maslac penasto umutite i dodajte ohlađenom pudingu. Sve dobro izmešajte i rasporedite po ohlađenom biskvitu.
Za glazuru, maslac istopite, sklonite s vatre, umešajte čokoladu izlomljenu na kockice i mešajte dok ne dobijete glatku teksturu. Ohlađen kolač prelijte čokoladnom glazurom.
Sastojci za biskvit
Sastojci za krem
3 jaja
150 g šećera
50 ml ulja
100 ml mleka
100 g čokolade
70 g brašna
1 prašak za pecivo
100 g mlevenih lešnika
400 ml mleka
1 puding od čokolade
60 g šećera
100 g čokolade
50 ml jake crne kafe
250 g maslaca
Za glazuru:
20 g maslaca
100 g čokolade
21.10.2016. 10:50:49
Svi komentari (0)