šerpica 16x9cm texell tcw-s16
šerpica 16x9cm texell tcw-s16
šerpica 16x9cm texell tcw-s16 šerpica 16x9cm texell tcw-s16

220825 - Šerpica 16X9Cm Texell Tcw-S16

Materijal: nerđajući čelik 18/10. Drške: Termoplastična guma. Dimenzije: 16x9 cm; 1.4 L. Dno pogodno za upotrebu na indukcionim pločama


Artikal je dostupan na upit!

Prosečna ocena 0 (0)

2.599 RSD

2.369 RSD


Braunis

Zagrejte rernu na 165 C. Rastopite 320 gr crne čokolade i maslac i mešajte dok ne dobijete glatku i sjajnu smesu. Ostavite desetak minuta da se ohladi Jaja, žuti šećer i vanil šećer umutite električnim mikserom na srednjoj brzini. Kada se nakon nekoliko minuta zapeni dodajte čokoladnu smesu. Zatim dodajte brašno, so i čokoladu iseckanu na kockice i pržene lešnike. Smesu sipajte u pleh i pecite 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni. Preporuka za dodatno zadovoljstvo: poslužite toplo uz omiljeni sladoled. Sastojci 320 gr crne čokolade 250 gr maslaca (putera) 150 gr žutog šećera vanil šećer 6 jaja 120 gr brašna prstohvat soli 80 gr cokolade iseckane na kockice prženi lešnici po želji

21.10.2016. 14:45:03

Zapečeni tost sendvič - Croque Monsieur 

Zapečeni tost sendvič - Croque Monsieur 

Zapečeni tost sendvič - Croque Monsieur 

Pet komada tosta premazati sa senfom, drugih pet komada premazati istoplenjim puterom (45 gr) i zapeći u rerni na 180C pet minuta (strana premazana puterom treba da bude okrenuta ka gore). Na tostove premazane senfom slagati prvo šunku pa sir i preklopiti drugom polovinom tostova. U šerpi istopiti 30 grama putera i dodati 30 grama brašna pri tom neprestano mesati par minuta na srednjoj vatri.  Zatim dolivati toplo mleko malo po malo uz neprekidno mešanje žicom.  Kad sos provri kuvati jos 3-4 minuta dok se ne zgusne.  Dodati 50 grama rendanog sira po zelji i 50 gr rendanog parmezana, so, biber i muskatni orah. Mesati dok se sir ne istopi. Na svaki tost tost sipati dve-tri kasike sosa od sira (da malo prelije sa strana) i odgore posuti sa ostatkom rendanog sira.  Peci u rerni zagrejanoj na 200C 10-15 minuta dok sir ne dobije zlatno braon boju. Sastojci tost hleb 150 tvrdog sira bešamel sos 100 gr Pršuta puter Senf so biber

21.10.2016. 13:58:01

Čokoladni kolač sa lešnicima

Čokoladni kolač sa lešnicima

Čokoladni kolač sa lešnicima

Jaja i šećer penasto umutite mikserom, dodajte ulje, mleko, otopljenu čokoladu, brašno pomešano s praškom za pecivo i lešnike. Sve dobro izmešajte. Smesu izlijte u namašćen i brašnom posut pleh veličine 22×36 cm i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C 35-40 minuta. Prašak za puding pomešajte sa 2- 4 kašike šećera. Od 400 ml hladnog mleka oduzmite 6 kašika i dobro ih promešajte sa smesom pudinga i šećera. Ostatak mleka skuvajte, skinite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding i mešajući kuvajte 1-2 minuta. U topli puding umešajte otopljenu čokoladu i crnu kafu. Izlijte ga u dublju posudu, pokrijte prozirnom folijom i ohladite. Maslac penasto umutite i dodajte ohlađenom pudingu. Sve dobro izmešajte i rasporedite po ohlađenom biskvitu. Za glazuru, maslac istopite, sklonite s vatre, umešajte čokoladu izlomljenu na kockice i mešajte dok ne dobijete glatku teksturu. Ohlađen kolač prelijte čokoladnom glazurom. Sastojci za biskvit Sastojci za krem 3 jaja 150 g šećera 50 ml ulja 100 ml mleka 100 g čokolade 70 g brašna 1 prašak za pecivo 100 g mlevenih lešnika 400 ml mleka 1 puding od čokolade 60 g šećera 100 g čokolade 50 ml jake crne kafe 250 g maslaca Za glazuru: 20 g maslaca 100 g čokolade

21.10.2016. 10:50:49

Palačinke sa pečurkama

Palačinke sa pečurkama

Palačinke sa pečurkama

Pečurke operite i iseckajte u aparatu za seckanje hrane (ili nožem veoma sitno). Ostavite nekoliko komada za dekoraciju. Iseckajte crni i beli luk. Propržite luk na na maslinovom ulju, pa dodajte iseckane pečurke, so, biber i iseckan peršun. Na kraju dodajte kiselu pavlaku, promešajte i sklonite sa vatre. Napravite preliv od mleka i brašna. U malo mleka razmutite brašno i sipajte u provrelo mleko. Mešajte da se ne stvore grudvice i da ne zagori. Na kraju dodajte narendani kačkavalj. Filujte palačinke smesom pa ih urolajte. Servirajte po dve palačinke na tanjir i prelite sosom. Preostale pečurke isecite na listiće, kratko propržite na vrelom ulju i njima ukrasiti palačinke. Pospite listićima peršuna. Sastojci 8 palačinki 400 g pečuraka maslinovo ulje 1 glavica luka 2 čena belog luka 100 ml pavlake so, biber peršun 400 ml mleka 1 kašike brašna

21.10.2016. 09:17:45

Čokoladne palačinke

Čokoladne palačinke

Čokoladne palačinke

Prvo mikserom umutilte jaje i ulje pa dodajte ekstrakt vanile, vanilin šećer i šećer. Zatim smanjitie brzinu miksera i dodajte mleko i vodu. U odvojenoj činiji zajedno prosejte kakao, brašno i prašak za pecivo pa postepeno dodajte tečnim sastojcima sve vreme muteći. Ukoliko vam je ipak ostalo grudvica, procedite smesu kroz cediljku za čaj. Palačinke pecite na električnom pekaču za palacinke 1/2 minuta sa jedne strane i desetak sekundi sa druge. Filujte palačinke džemom od kajsija. Možete ih filovati svežim voćem i ukrasiti saldoledom. Sastojci 1 jaje 50 ml ulja 1 kašika ekstrakta vanile 1 kašika vanil šećera 2 kašike šećera 300 ml mleka 50 ml vode 120 g brašna 4-5 punih kašika gorkog kakao praha 1 prašak za pecivo

21.10.2016. 08:53:19

Mafini sa borovnicom i kokosom

Mafini sa borovnicom i kokosom

Mafini sa borovnicom i kokosom

Rernu uključite na 200 C. Kalupe za mafine nauljite ili po želji stavite papirne korpice. Prosejte brašno, dodajte prašak za pecivo, šećer i so, a zatim umešajte i kokosovo brašno. Pomešajte jaje, otopljen puter i mleko, a zatim sve to dodajte suvim sastojcima i dobro promešajte. Borovnice pomešajte sa kašikom brašna (to će ih sprečiti da potonu na dno), a zatim ih ubacite u smesu. Promešajte i smesoma napunite kalup ili korpice za mafine. Mafine pecite oko 20 minuta. Kada ih izvadite iz rerne, ostavite da se hlade u kalupu oko 10 minuta, zatim izvadite iz pleha. Sastojci 2 šolje brašna 1 kašika praška za pecivo 1/2 šolje šećera 3/4 kašičice soli 1/2 šolje kokosovog brašna 1 jaje 50 g putera šolja mleka 1 1/2 šolja borovnica 1 kašika brašna

21.10.2016. 08:20:03

Argentinski ćevap

Argentinski ćevap

Argentinski ćevap

Izmešajte 300 g mlevenog mesa, 300 g kuvanog usitnjenog krompira, sitno seckani crni luk i beli luk, sitno seckan peršun. Dodajte 1 jaje, 1 žumance, kurkumu u prahu, so, mleveni biber i sodu bikarbonu. Masu dobro izmešajte da se sastojci sjedine. Masu podelite na 6 delova. Vlažnim rukama uzimati lopticu mesa rastanjite je u elipsast krug, staviti na sredinu 1 kašičicu kajmaka. Zatvorite krug i oblikujte velike ćevape. Ćevape prvo uvaljajte u brašno, pa u umućeno belance, pa prezlu. Zagrejte ulje u tiganju i pržite sa jedne i druge strane. Servirajte na tanjir i prelite prelivom od umućene kisele pavlake u koju ste dodali sok od limuna po želji. Sastojci 300 g mlevenog mesa 300 g kuvanog krompira 1 glavica crnog luka 2 čena belog luka 2 čena belog luka 2 jaja 1 kašičica kurkume u prahu 1 kašika seckanog svežeg peršuna so mleveni biber na vrh noža sode bikarbone

19.10.2016. 13:54:36

Kaneloni sa spanaćem

Prvo pripremite marinara sos. Iseckajte sitno crni luk, beli luk izgnječite i zajedno dinstajte na maslinovom ulju 5 min.Dodajte dve kašike paradajz pirea, malo vina i kašiku šećera. Kuvajte par minuta.Dodajte dve konzerve paradajz pelata, so, biber. Kuvajte dok tečnost ne ispari (oko 30-40 min). Dodajte bosiljak. Spanać obarite i ostavite da se ohladi, pa ga hladnog iseckajte. Sir pomešajte sa parmezanom (oko 100-150 gr) i dodajte sitno seckan spanać. Sve promešajte da se lepo sjedini. Bešamel sos U 30gr istopljenog putera dodajte 30 gr brašna i mešajte na srednje jakoj vatri oko 2 min. Zatim postepeno dodajte oko 500-600 ml toplog mleka i uz neprekidno mešanje pustite da provri, smanjite vatru i kuvajte još 2-3 minuta. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Kanelone punite smesom od sira poslastičarskom kesom. Na dno pleha sipajte topao marinara sos. Poslažite napunjene kanelone i zalite ih bešamelom. Odgore poslažite kolutove mocarele i pospite rendanim parmezanom. Pecite u rerni 20-25 minuta na 180 C. Sastojci 2 konzerve pelat paradajza 1 glavica crnog luka 2 kašike paradajz pirea malo crnog vina so biber malo svežeg bosiljka paket kanelona 600 gr spanaća

19.10.2016. 12:25:38

Brusketi sa paradajzom i rukolom

Brusketi sa paradajzom i rukolom

Brusketi sa paradajzom i rukolom

Zapecite šnite baget kifle u rerni na 180 C 5-6 minuta. Napravite fil od paradajza, rukole, limunovog soka i maslinovog ulja. Zatim utrljajte beli luk na bruskete i stavite napravljeni fil. Pospite parmezanom. Sastojci 4 šnite baget kifle 150 gr paradajza 30 gr rukole kašikica limunovog soka so kašikica maslinovog ulja 1 čen belog luka 15 gr parmezana

08.10.2016. 09:48:45

Čizkejk - Cheese Cake

Zagrejte rernu na 180 C, podmažite pleh puterom, umotajte spoljni deo kalupa u aluminijumsku foliju. Za koru, sameljite keks u secku, pomešajte ga sa istopljenim puterom , šećerom i solju u činiji. Sipajte mix u kalup i ravnomerno rasporedite (pritisnite čašom). Ostavite u frižideru 15-20 min a zatim peći 15 minuta. Ostaviti pečenu koru da se ohladi. Za fil Mutite krem sir u činiji, mikserom na srednjoj brzini par minuta. U drugoj činiji pomešajte šećer i brašno, smanjite mikser na najmanju brzinu i dodajte suvi mix. Mutite par minuta, zatim dodajte pavlaku i vanilu i mutite još malo. Dodajte jaja, jedno po jedno. Umućeni fil sipajte u kalup, zatim kalup stavite u veći pleh. U veći pleh sipajte ključalu vodu otprilike do pola dubine pleha. Pecite u vrućoj vodi 45 minute na 175C, zatim smanjite na 160 C i pecite još 30 minuta. Kolač ostavite u rerni sat vremena sa otvorenim vratima. Za voćni preliv U šerpi zagrejtei 500 ml vode sa dve kašike šećera. Kesicu želatina rastopite sa dve kašike vode (ostaviti par minuta). Šerpu sa vodom sklonite sa vatre i dodajte želatin uz neprestano mešanje dok se želatin ne rastopi. Ostavite da se ohladi. Kad počne da se steže dodajte voće. Promešajte i prelite preko kolača. Ostavite u frižideru 8-24h.   Sastojci za koru Sastojci za fil Sastojci za voćni preliv 1 paket keksa po želji 85 gr putera ( istopljenog) malo putera za podmazivanje pleha malo soli 2 kašike šećera 1,5 kg krem sira 400 gr šećera 65 gr brašna 1 kisela pavlaka ekstrakt vanile 5 jaja 250 gr voća po izboru 1/2 l vode 1 kesica želatina 2 kašike šećera

08.10.2016. 09:31:31

Svi komentari (0)

Bez komentara