šerpa sa poklopcem 28 x 10 cm 6.1l
šerpa sa poklopcem 28 x 10 cm 6.1l
šerpa sa poklopcem 28 x 10 cm 6.1l šerpa sa poklopcem 28 x 10 cm 6.1l

490149 - Šerpa Sa Poklopcem 28 X 10 Cm 6.1L

Izrađena od aluminijuma sa specijalnim slojem keramičkog premaza protiv lepljenja. Prečnik je 28cm a dubina 10cm. Zapremina 6,1l.


Artikal je dostupan na upit!

Prosečna ocena 0 (0)

3.499 RSD


Fusili sa piletinom i pršutom

Skuvamo 125 gr fusila u slanoj vodi, isperemo i ocedimo. U tiganj stavimo da se dinsta 100gr. piletine, 35gr. paprike, 35gr. pečuraka, 45 gr. tikvica na kockice, so i biber, zatim bundevin puter 40gr. i nalijemo sa 2,5 dcl neutralne pavlake i 10 gr. parmezana. Kada sos ukrčka dodamo skuvane fusile i dobro izmešamo. Servirano jelo možemo ukrasiti sa maslinkama. Sastojci Fusili Piletina Prsuta Paprika Šampinjoni Bundevin puter Parmezan Pavlaka Čeri paradajz Rukola

21.10.2016. 12:06:01

Krem čorba od brokolija

Krem čorba od brokolija

Krem čorba od brokolija

Na maslinovom ulju prodinstajte sitno sečen crni luk uz povremeno dodavanje male količine vode (tek da pokrije dno šerpe). Kada je luk omekšao dodajte oljuštenu šargarepu sečenu na tanke kolutove. Dinstajte uz jedno ili dva dodavanja vode pa kad sva voda ispari dodajte cvetove brokolija koje ste podelili na manje komade pa pržite uz mešanje da ne zagori. Kada je brokoli blago propržen, naliti vodu i smanjiti temperaturu za jedan stepen. Krompir oljuštiti pa iseći na sitne kocke i dodati u čorbu. Celer i paštrnak iseći na tanke kriške pa ih ubaciti u čorbu, naliti sa još vode ako je potrebno i ostaviti da se krčka uz povremeno mešanje. Čorbu kuvajte dok se količina vode skoro duplo ne umanji. Prespitei čorbu u posudu za štapni mikser ili blender i dobro izblendirajte da čorba dobije kremastu strukturu. Servirajtei čorbu prelivenu jogurtom. Sastojci 200g brokolija 1 krompir 1 mala glavica crnog luka 1 šargarepa 1 ili 2 stabljike celera, bez lista 1 manji paštrnak so, biber 1 kašika maslinovog ulja

19.10.2016. 11:50:23

Kiš od povrća

Kiš od povrća

Kiš od povrća

Očišćen i oljušten krompir isecite na kolutove a karfiol i brokoli izdelite na cvetove. U slanoj vodi blanširajte oko pet minuta krompir pa ga izvadite. U istoj vodi barite karfiol i brokoli oko tri minuta. Slaninu isecite na kocke i propržite je da pusti masnoću, pa dodajte oceđeno blanširano povrće. Masu sipajte u podmazanu vatrostalnu posudu. Umutite mleko sa jajima, umešajte rendani ementaler i začine a na kraju posolite i pobiberite. Ovom masom prelijte povrće. Pecite u rerni oko 50 minuta na 180 stepeni. Sastojci 800 g krompira manja glavica karfiola 500 g brokolija 150 g mesnate dimljene slanine 600 ml mleka 200 g ementalera 5 jaja 2 kašike seckanog mešanog začinskog bilja so biber

13.10.2016. 08:29:58

Svinjetina na kineski način

Svinjetina na kineski način

Svinjetina na kineski način

300 g mesa isecite na šnicle, istucite čekićem za meso i iseckajte na tanke trake. U činiji pripremite umak od kašičice senfa, bibera, ljute tucana paprike, đumbira, belog luka i soja sosa. U umak dodajte meso, polako izmešajte i ostavite da odstoji najmanje sat vremena. Povrće isecite na tanke rezance ili kockice, što tanje kako bi se što pre ispržilo. U velikoj šolji (otprilike 2,5 - 3 dl) umutite jednu punu kašiku gustina sa mlakom vodom i soja sosom po ukusu. U dobro zagrejan tiganj stavite meso i propržite ga dok ne porumeni, dodajte iseckano povrće i sve zajedno pržite dok povrće ne odmekne. Na kraju sipajte umućeni gustin, nalijte vodom dok ne dobijete željenu gustinu sosa. Poslužite uz kuvan pirinač. Sastojci 300 g mesa kašičica senfa biber i ljuta tucana paprika po ukusu kašičica naribanog svežeg đumbira (ako nemate svež možete koristiti i suvi) kašičica naribanog svežeg đumbira (ako nemate svež možete koristiti i suvi) 2-3 čena belog luka 2-3 kašike soja sosa velika crvena paprika 2 šargarepe velika glavica crvenog luka mala tikvica

08.10.2016. 09:13:57


Svi komentari (0)

Bez komentara