Lazanje
Za bešamel sos zagrejte ulje u posudi i uz stalno mešanje, dodajte brašno. Lagano dodajte ugrejano mleko. Posolite po ukusu, dodajte sir i nastavite da mešate dok brašno ne postane žućkasto.
Nakon bešamela pripremite bolonjeze sos. Zagrejte u tiganju ulje, dodajte meso i izdinstajte. U meso dodajte sok od paradajza i paradajz pire. Sve prokuvajte, pa dodajte so, biber i ostale začine. Nakon toga kuvajte još desetak minuta.
U vatrostalnu posudu sipajte ulje, pa ređajte testo, bešamel sos, bolonjez sos, pa ponavljate postupak dok ne potrošite materijal. Lazanje pecite 45 minuta na 220 stepeni.
Kad se ispeku, pospite ih sirom pa vratite u rernu da se sir istopi.
Sastojci
250 g testenina za lazanje koje se ne kuvaju
40 g kačkavalja
80 g izrendanog tvrdog sira za posipanje
500 ml mleka
100 g brašna
60 ml ulja
so
350 g mlevenog mesa
250 ml paradajz pirea
13.10.2016. 08:40:50
Svi komentari (0)