šerpa 24x14,6cm texell tcw-c24
šerpa 24x14,6cm texell tcw-c24
šerpa 24x14,6cm texell tcw-c24 šerpa 24x14,6cm texell tcw-c24

220830 - Šerpa 24X14,6Cm Texell Tcw-C24

Materijal: nerđajući čelik 18/10. Drške: Termoplastična guma. Dimenzije: 24x14.6cm; 5 L. Dno pogodno za upotrebu na indukcionim pločama


Artikal je dostupan

Prosečna ocena 5.00 (1)

4.599 RSD

4.199 RSD


Palačinke sa pečurkama

Palačinke sa pečurkama

Palačinke sa pečurkama

Pečurke operite i iseckajte u aparatu za seckanje hrane (ili nožem veoma sitno). Ostavite nekoliko komada za dekoraciju. Iseckajte crni i beli luk. Propržite luk na na maslinovom ulju, pa dodajte iseckane pečurke, so, biber i iseckan peršun. Na kraju dodajte kiselu pavlaku, promešajte i sklonite sa vatre. Napravite preliv od mleka i brašna. U malo mleka razmutite brašno i sipajte u provrelo mleko. Mešajte da se ne stvore grudvice i da ne zagori. Na kraju dodajte narendani kačkavalj. Filujte palačinke smesom pa ih urolajte. Servirajte po dve palačinke na tanjir i prelite sosom. Preostale pečurke isecite na listiće, kratko propržite na vrelom ulju i njima ukrasiti palačinke. Pospite listićima peršuna. Sastojci 8 palačinki 400 g pečuraka maslinovo ulje 1 glavica luka 2 čena belog luka 100 ml pavlake so, biber peršun 400 ml mleka 1 kašike brašna

21.10.2016. 09:17:45

Pečeni bataci u sosou od belog luka

Pečeni bataci u sosou od belog luka

Pečeni bataci u sosou od belog luka

U šerpu sipajte vodu i dodajte so, balzamiko sirće, lovorov list, peršun, origano i sušeni ruzmarin. Zagrevajte do ključanja. U šerpu dodajte batake i kuvajte ih oko 20 minuta. Nakon toga, izvadite batake iz šerpe i ostavite ih da se ohlade i osuše. Dok se bataci hlade pripremite sos, a rernu zagrejte na 220 stepeni C. U posudu stavite očišćene čenove belog luka i prstohvat soli, pa sve dobro izmeljajte. Prebacite luk u veću posudu, pa dodajte maslinovo ulje, mlevenu papriku, biber i sve dobro promešajte. Batake uvaljajte u prezle, a zatim i u mešavinu začina i belog luka i pospite sve parmezanom. Pouljite pleh za pečenje, poređajte začinjene batake i po želji dodatno pospite parmezan. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta. Sastojci 2 kilograma pilećih bataka 3 kašike soli malo ruzmarina 100 g parmezana origano 3 kašike maslinovog ulja usitnjen suvi peršun lovorov list glavica belog luka 2 l vode

19.10.2016. 14:22:22

Argentinski ćevap

Argentinski ćevap

Argentinski ćevap

Izmešajte 300 g mlevenog mesa, 300 g kuvanog usitnjenog krompira, sitno seckani crni luk i beli luk, sitno seckan peršun. Dodajte 1 jaje, 1 žumance, kurkumu u prahu, so, mleveni biber i sodu bikarbonu. Masu dobro izmešajte da se sastojci sjedine. Masu podelite na 6 delova. Vlažnim rukama uzimati lopticu mesa rastanjite je u elipsast krug, staviti na sredinu 1 kašičicu kajmaka. Zatvorite krug i oblikujte velike ćevape. Ćevape prvo uvaljajte u brašno, pa u umućeno belance, pa prezlu. Zagrejte ulje u tiganju i pržite sa jedne i druge strane. Servirajte na tanjir i prelite prelivom od umućene kisele pavlake u koju ste dodali sok od limuna po želji. Sastojci 300 g mlevenog mesa 300 g kuvanog krompira 1 glavica crnog luka 2 čena belog luka 2 čena belog luka 2 jaja 1 kašičica kurkume u prahu 1 kašika seckanog svežeg peršuna so mleveni biber na vrh noža sode bikarbone

19.10.2016. 13:54:36

Leskovačka mućkalica

Meso isecite na kocke i začinite ga po ukusu i obmotajte slaninom. Stavite ga na roštilj ili tiganj da se malo ispeče. Sitno iseckajte crni luk i dinstajte ga na ulju dok ne dobije staklastu boju. U tako prodinstan luk dodajte iseckane pečene paprike, paradajz i beli luk i dinstajte dok ne ispari sva tečnost. Kada tečnost ispari dodajte meso, nalijte ga vodom i krčkajte dok se sve ne sjedini u kompaktnu masu. Na kraju leskovačku mućkalicu prespite u zemljanu posudu i kratko je zapecite u rerni. Kada je gotovo specijalitet zaljutite tucanom ljutom paprikom. Leskovačku mućkalicu poslužite toplu, a umesto hleba uzmite lepinje. Sastojci 1 kg svinjskog mesa od vrata 200 g sveže mesnate slanine 5 glavica crnog luka 10 pečenih paprika 10 pečenih paprika 500 ml soka od paradajza 2 glavice belog luka tucana ljuta paprika so, biber, biljni začin 1,5 dl ulja

08.10.2016. 09:20:15

Svi komentari (1)

Milinko
Odlična serpa