Pečeni bataci u sosou od belog luka
U šerpu sipajte vodu i dodajte so, balzamiko sirće, lovorov list, peršun, origano i sušeni ruzmarin. Zagrevajte do ključanja. U šerpu dodajte batake i kuvajte ih oko 20 minuta.
Nakon toga, izvadite batake iz šerpe i ostavite ih da se ohlade i osuše.
Dok se bataci hlade pripremite sos, a rernu zagrejte na 220 stepeni C. U posudu stavite očišćene čenove belog luka i prstohvat soli, pa sve dobro izmeljajte.
Prebacite luk u veću posudu, pa dodajte maslinovo ulje, mlevenu papriku, biber i sve dobro promešajte.
Batake uvaljajte u prezle, a zatim i u mešavinu začina i belog luka i pospite sve parmezanom.
Pouljite pleh za pečenje, poređajte začinjene batake i po želji dodatno pospite parmezan.
Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta.
Sastojci
2 kilograma pilećih bataka
3 kašike soli
malo ruzmarina
100 g parmezana
origano
3 kašike maslinovog ulja
usitnjen suvi peršun
lovorov list
glavica belog luka
2 l vode
19.10.2016. 14:22:22
Svi komentari (1)