lonac inox sa poklopcem 7.5 l 24 cm
lonac inox sa poklopcem 7.5 l 24 cm

490015 - Lonac Inox Sa Poklopcem 7.5 L 24 Cm

Inox lonac zapremine 7,5 litre i prečnika 24 cm,a dubina je 17,5 cm. Dolazi sa staklenim poklopcem. Izrađen je od nerđajućeg čelika,a dno lonca je izrađeno tako da štedi energiju. Ima zakovane ručke na obe strane. Može da se koristi na indukcionom šporetu i može da se pere u mašini za sudove. Na unutrašnjosti lonca obeležena je litraža.


Artikal je dostupan na upit!

Prosečna ocena 0 (0)

5.299 RSD

2.899 RSD


Kaneloni sa spanaćem

Prvo pripremite marinara sos. Iseckajte sitno crni luk, beli luk izgnječite i zajedno dinstajte na maslinovom ulju 5 min.Dodajte dve kašike paradajz pirea, malo vina i kašiku šećera. Kuvajte par minuta.Dodajte dve konzerve paradajz pelata, so, biber. Kuvajte dok tečnost ne ispari (oko 30-40 min). Dodajte bosiljak. Spanać obarite i ostavite da se ohladi, pa ga hladnog iseckajte. Sir pomešajte sa parmezanom (oko 100-150 gr) i dodajte sitno seckan spanać. Sve promešajte da se lepo sjedini. Bešamel sos U 30gr istopljenog putera dodajte 30 gr brašna i mešajte na srednje jakoj vatri oko 2 min. Zatim postepeno dodajte oko 500-600 ml toplog mleka i uz neprekidno mešanje pustite da provri, smanjite vatru i kuvajte još 2-3 minuta. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Kanelone punite smesom od sira poslastičarskom kesom. Na dno pleha sipajte topao marinara sos. Poslažite napunjene kanelone i zalite ih bešamelom. Odgore poslažite kolutove mocarele i pospite rendanim parmezanom. Pecite u rerni 20-25 minuta na 180 C. Sastojci 2 konzerve pelat paradajza 1 glavica crnog luka 2 kašike paradajz pirea malo crnog vina so biber malo svežeg bosiljka paket kanelona 600 gr spanaća

19.10.2016. 12:25:38

Špageti bolonjeze

Špageti bolonjeze

Špageti bolonjeze

U dubljem tiganju zagrejte ulje, upržite sitno seckan luk i mleveno meso. Dodajte sok od paradajza, a zatim i oljušten i iseckan paradajz. Sos kuvajte zajedno s mesom oko 15 minuta, a pred sam kraj dodajte začine. Skuvajte špagete, sipajte ih u tanjire, a preko špageta dodajete bolonjeze sos i rendani parmezan. Sastojci 300 g mlevenog mesa 1/2 glavice crnog luka 2 dl soka od paradajza 2 paradajza 450 g špageta 1/2 kašičice bosiljka 1/2 kašičice ruzmarina 1/2 kašičice origana 1/2 kašičice bibera 1/2 kašičice soli

19.10.2016. 08:23:05

Svi komentari (0)

Bez komentara