posuda inox texell 26 cm tipm-26
posuda inox texell 26 cm tipm-26

220338 - Posuda Inox Texell 26 Cm Tipm-26

Materijal nerđajući čelik. Debljina materijala 0,5mm. Širina posude 26 cm. Visina posude 14,7 cm


Artikal je dostupan na upit!

Prosečna ocena 0 (0)

699 RSD

619 RSD


Braunis

Zagrejte rernu na 165 C. Rastopite 320 gr crne čokolade i maslac i mešajte dok ne dobijete glatku i sjajnu smesu. Ostavite desetak minuta da se ohladi Jaja, žuti šećer i vanil šećer umutite električnim mikserom na srednjoj brzini. Kada se nakon nekoliko minuta zapeni dodajte čokoladnu smesu. Zatim dodajte brašno, so i čokoladu iseckanu na kockice i pržene lešnike. Smesu sipajte u pleh i pecite 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni. Preporuka za dodatno zadovoljstvo: poslužite toplo uz omiljeni sladoled. Sastojci 320 gr crne čokolade 250 gr maslaca (putera) 150 gr žutog šećera vanil šećer 6 jaja 120 gr brašna prstohvat soli 80 gr cokolade iseckane na kockice prženi lešnici po želji

21.10.2016. 14:45:03

Palačinke sa pečurkama

Palačinke sa pečurkama

Palačinke sa pečurkama

Pečurke operite i iseckajte u aparatu za seckanje hrane (ili nožem veoma sitno). Ostavite nekoliko komada za dekoraciju. Iseckajte crni i beli luk. Propržite luk na na maslinovom ulju, pa dodajte iseckane pečurke, so, biber i iseckan peršun. Na kraju dodajte kiselu pavlaku, promešajte i sklonite sa vatre. Napravite preliv od mleka i brašna. U malo mleka razmutite brašno i sipajte u provrelo mleko. Mešajte da se ne stvore grudvice i da ne zagori. Na kraju dodajte narendani kačkavalj. Filujte palačinke smesom pa ih urolajte. Servirajte po dve palačinke na tanjir i prelite sosom. Preostale pečurke isecite na listiće, kratko propržite na vrelom ulju i njima ukrasiti palačinke. Pospite listićima peršuna. Sastojci 8 palačinki 400 g pečuraka maslinovo ulje 1 glavica luka 2 čena belog luka 100 ml pavlake so, biber peršun 400 ml mleka 1 kašike brašna

21.10.2016. 09:17:45

Čokoladne palačinke

Čokoladne palačinke

Čokoladne palačinke

Prvo mikserom umutilte jaje i ulje pa dodajte ekstrakt vanile, vanilin šećer i šećer. Zatim smanjitie brzinu miksera i dodajte mleko i vodu. U odvojenoj činiji zajedno prosejte kakao, brašno i prašak za pecivo pa postepeno dodajte tečnim sastojcima sve vreme muteći. Ukoliko vam je ipak ostalo grudvica, procedite smesu kroz cediljku za čaj. Palačinke pecite na električnom pekaču za palacinke 1/2 minuta sa jedne strane i desetak sekundi sa druge. Filujte palačinke džemom od kajsija. Možete ih filovati svežim voćem i ukrasiti saldoledom. Sastojci 1 jaje 50 ml ulja 1 kašika ekstrakta vanile 1 kašika vanil šećera 2 kašike šećera 300 ml mleka 50 ml vode 120 g brašna 4-5 punih kašika gorkog kakao praha 1 prašak za pecivo

21.10.2016. 08:53:19

Mafini sa borovnicom i kokosom

Mafini sa borovnicom i kokosom

Mafini sa borovnicom i kokosom

Rernu uključite na 200 C. Kalupe za mafine nauljite ili po želji stavite papirne korpice. Prosejte brašno, dodajte prašak za pecivo, šećer i so, a zatim umešajte i kokosovo brašno. Pomešajte jaje, otopljen puter i mleko, a zatim sve to dodajte suvim sastojcima i dobro promešajte. Borovnice pomešajte sa kašikom brašna (to će ih sprečiti da potonu na dno), a zatim ih ubacite u smesu. Promešajte i smesoma napunite kalup ili korpice za mafine. Mafine pecite oko 20 minuta. Kada ih izvadite iz rerne, ostavite da se hlade u kalupu oko 10 minuta, zatim izvadite iz pleha. Sastojci 2 šolje brašna 1 kašika praška za pecivo 1/2 šolje šećera 3/4 kašičice soli 1/2 šolje kokosovog brašna 1 jaje 50 g putera šolja mleka 1 1/2 šolja borovnica 1 kašika brašna

21.10.2016. 08:20:03

Mafini sa slaninom i sirom

Mafini sa slaninom i sirom

Mafini sa slaninom i sirom

Rernu zagrejte na 200°C. Slaninu hrskavo propržite u tiganju pa je ostavite da se ohladi. Potom je usitnite. Glatko brašno prosejte u posudu pa umešajte prašak za pecivo, sir, naseckani mladi luk i komadiće slanine. Jaja, mleko i ulje izmešajte, posolite i pomešajte s ostalim sastojcima. Testo raspodelite u kalupe za mafine pa pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta. Sastojci 6 šnita dimljene slanine ½ šoljice glatkog brašna 1 prašak za pecivo ½ šoljice grubo narendanog sira (na primer gaude) 3 mlada luka 1 jaje ½ šoljice mleka ½ šoljice ulja

20.10.2016. 12:02:42

Mafini s orasima i jabukama

Mafini s orasima i jabukama

Mafini s orasima i jabukama

Maslac penasto umutite s vanilin šećerom i običnim šećerom. Postepeno dodajte jaja, pavlaku i mleko. Kašikom sipajte izrendane jabuke i dobro promešajte. Izmešajte prašak za pecivo s brašnom i lagano dodajte u smesu kašiku po kašiku. U kalupe za mafine stavite korpice za pečenje. Stavite jednu kašiku smese, u sredinu orahe i odozgo još smese (malom kašičicom). Pecite 20 minuta na 200 stepeni. Sastojci 100 g maslaca 2 jajeta 2 dl pavlake (ili jogurta) 6-7 kašika mleka 200 g šećera 2 kesice vanilin šećera 250 g brašna kesica praška za pecivo 3 izrendane jabuke 100 g krupnije sečenih oraha

20.10.2016. 11:35:51

Teleći kotleti sa roštilja

Teleći kotleti sa roštilja

Teleći kotleti sa roštilja

Teleće kotlete posolite, pobiberite, namažite maslinovim uljem, pa ostavite pet sati da stoje u frižideru. Odležane kotlete pecite na roštilju ili u zagrejanom roštiljskom tiganju. Poslužite sa grilovanim povrćem. Sastojci 800 g telećih kotleta s kostima 12 g soli 4 g bibera 50 ml maslinovog ulja tikvica paprika luk

20.10.2016. 10:23:31

Kiš od povrća

Kiš od povrća

Kiš od povrća

Očišćen i oljušten krompir isecite na kolutove a karfiol i brokoli izdelite na cvetove. U slanoj vodi blanširajte oko pet minuta krompir pa ga izvadite. U istoj vodi barite karfiol i brokoli oko tri minuta. Slaninu isecite na kocke i propržite je da pusti masnoću, pa dodajte oceđeno blanširano povrće. Masu sipajte u podmazanu vatrostalnu posudu. Umutite mleko sa jajima, umešajte rendani ementaler i začine a na kraju posolite i pobiberite. Ovom masom prelijte povrće. Pecite u rerni oko 50 minuta na 180 stepeni. Sastojci 800 g krompira manja glavica karfiola 500 g brokolija 150 g mesnate dimljene slanine 600 ml mleka 200 g ementalera 5 jaja 2 kašike seckanog mešanog začinskog bilja so biber

13.10.2016. 08:29:58

Svi komentari (0)

Bez komentara