posuda inox texell 18 cm tipm-18
posuda inox texell 18 cm tipm-18

220316 - Posuda Inox Texell 18 Cm Tipm-18

Materijal nerđajući čelik. Debljina materijala 0,5mm. Širina posude 18 cm. Visina posude 10 cm


Artikal je dostupan na upit!

Prosečna ocena 0 (0)

399 RSD

319 RSD


Palačinke sa pečurkama

Palačinke sa pečurkama

Palačinke sa pečurkama

Pečurke operite i iseckajte u aparatu za seckanje hrane (ili nožem veoma sitno). Ostavite nekoliko komada za dekoraciju. Iseckajte crni i beli luk. Propržite luk na na maslinovom ulju, pa dodajte iseckane pečurke, so, biber i iseckan peršun. Na kraju dodajte kiselu pavlaku, promešajte i sklonite sa vatre. Napravite preliv od mleka i brašna. U malo mleka razmutite brašno i sipajte u provrelo mleko. Mešajte da se ne stvore grudvice i da ne zagori. Na kraju dodajte narendani kačkavalj. Filujte palačinke smesom pa ih urolajte. Servirajte po dve palačinke na tanjir i prelite sosom. Preostale pečurke isecite na listiće, kratko propržite na vrelom ulju i njima ukrasiti palačinke. Pospite listićima peršuna. Sastojci 8 palačinki 400 g pečuraka maslinovo ulje 1 glavica luka 2 čena belog luka 100 ml pavlake so, biber peršun 400 ml mleka 1 kašike brašna

21.10.2016. 09:17:45

Mafini sa borovnicom i kokosom

Mafini sa borovnicom i kokosom

Mafini sa borovnicom i kokosom

Rernu uključite na 200 C. Kalupe za mafine nauljite ili po želji stavite papirne korpice. Prosejte brašno, dodajte prašak za pecivo, šećer i so, a zatim umešajte i kokosovo brašno. Pomešajte jaje, otopljen puter i mleko, a zatim sve to dodajte suvim sastojcima i dobro promešajte. Borovnice pomešajte sa kašikom brašna (to će ih sprečiti da potonu na dno), a zatim ih ubacite u smesu. Promešajte i smesoma napunite kalup ili korpice za mafine. Mafine pecite oko 20 minuta. Kada ih izvadite iz rerne, ostavite da se hlade u kalupu oko 10 minuta, zatim izvadite iz pleha. Sastojci 2 šolje brašna 1 kašika praška za pecivo 1/2 šolje šećera 3/4 kašičice soli 1/2 šolje kokosovog brašna 1 jaje 50 g putera šolja mleka 1 1/2 šolja borovnica 1 kašika brašna

21.10.2016. 08:20:03

Mafini sa slaninom i sirom

Mafini sa slaninom i sirom

Mafini sa slaninom i sirom

Rernu zagrejte na 200°C. Slaninu hrskavo propržite u tiganju pa je ostavite da se ohladi. Potom je usitnite. Glatko brašno prosejte u posudu pa umešajte prašak za pecivo, sir, naseckani mladi luk i komadiće slanine. Jaja, mleko i ulje izmešajte, posolite i pomešajte s ostalim sastojcima. Testo raspodelite u kalupe za mafine pa pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta. Sastojci 6 šnita dimljene slanine ½ šoljice glatkog brašna 1 prašak za pecivo ½ šoljice grubo narendanog sira (na primer gaude) 3 mlada luka 1 jaje ½ šoljice mleka ½ šoljice ulja

20.10.2016. 12:02:42

Argentinski ćevap

Argentinski ćevap

Argentinski ćevap

Izmešajte 300 g mlevenog mesa, 300 g kuvanog usitnjenog krompira, sitno seckani crni luk i beli luk, sitno seckan peršun. Dodajte 1 jaje, 1 žumance, kurkumu u prahu, so, mleveni biber i sodu bikarbonu. Masu dobro izmešajte da se sastojci sjedine. Masu podelite na 6 delova. Vlažnim rukama uzimati lopticu mesa rastanjite je u elipsast krug, staviti na sredinu 1 kašičicu kajmaka. Zatvorite krug i oblikujte velike ćevape. Ćevape prvo uvaljajte u brašno, pa u umućeno belance, pa prezlu. Zagrejte ulje u tiganju i pržite sa jedne i druge strane. Servirajte na tanjir i prelite prelivom od umućene kisele pavlake u koju ste dodali sok od limuna po želji. Sastojci 300 g mlevenog mesa 300 g kuvanog krompira 1 glavica crnog luka 2 čena belog luka 2 čena belog luka 2 jaja 1 kašičica kurkume u prahu 1 kašika seckanog svežeg peršuna so mleveni biber na vrh noža sode bikarbone

19.10.2016. 13:54:36

Čizkejk - Cheese Cake

Zagrejte rernu na 180 C, podmažite pleh puterom, umotajte spoljni deo kalupa u aluminijumsku foliju. Za koru, sameljite keks u secku, pomešajte ga sa istopljenim puterom , šećerom i solju u činiji. Sipajte mix u kalup i ravnomerno rasporedite (pritisnite čašom). Ostavite u frižideru 15-20 min a zatim peći 15 minuta. Ostaviti pečenu koru da se ohladi. Za fil Mutite krem sir u činiji, mikserom na srednjoj brzini par minuta. U drugoj činiji pomešajte šećer i brašno, smanjite mikser na najmanju brzinu i dodajte suvi mix. Mutite par minuta, zatim dodajte pavlaku i vanilu i mutite još malo. Dodajte jaja, jedno po jedno. Umućeni fil sipajte u kalup, zatim kalup stavite u veći pleh. U veći pleh sipajte ključalu vodu otprilike do pola dubine pleha. Pecite u vrućoj vodi 45 minute na 175C, zatim smanjite na 160 C i pecite još 30 minuta. Kolač ostavite u rerni sat vremena sa otvorenim vratima. Za voćni preliv U šerpi zagrejtei 500 ml vode sa dve kašike šećera. Kesicu želatina rastopite sa dve kašike vode (ostaviti par minuta). Šerpu sa vodom sklonite sa vatre i dodajte želatin uz neprestano mešanje dok se želatin ne rastopi. Ostavite da se ohladi. Kad počne da se steže dodajte voće. Promešajte i prelite preko kolača. Ostavite u frižideru 8-24h.   Sastojci za koru Sastojci za fil Sastojci za voćni preliv 1 paket keksa po želji 85 gr putera ( istopljenog) malo putera za podmazivanje pleha malo soli 2 kašike šećera 1,5 kg krem sira 400 gr šećera 65 gr brašna 1 kisela pavlaka ekstrakt vanile 5 jaja 250 gr voća po izboru 1/2 l vode 1 kesica želatina 2 kašike šećera

08.10.2016. 09:31:31

Svi komentari (0)

Bez komentara