silikonska varjača texell zelena ts-v127z 28.5cm
silikonska varjača texell zelena ts-v127z 28.5cm

220331 - Silikonska Varjača Texell Zelena Ts-V127Z 28.5Cm

Materijal: silikon . Dimenzije: 28.3x5.3x0cm . Težina: 92g


Artikal je dostupan na upit!

Prosečna ocena 0 (0)

399 RSD


Palačinke sa pečurkama

Palačinke sa pečurkama

Palačinke sa pečurkama

Pečurke operite i iseckajte u aparatu za seckanje hrane (ili nožem veoma sitno). Ostavite nekoliko komada za dekoraciju. Iseckajte crni i beli luk. Propržite luk na na maslinovom ulju, pa dodajte iseckane pečurke, so, biber i iseckan peršun. Na kraju dodajte kiselu pavlaku, promešajte i sklonite sa vatre. Napravite preliv od mleka i brašna. U malo mleka razmutite brašno i sipajte u provrelo mleko. Mešajte da se ne stvore grudvice i da ne zagori. Na kraju dodajte narendani kačkavalj. Filujte palačinke smesom pa ih urolajte. Servirajte po dve palačinke na tanjir i prelite sosom. Preostale pečurke isecite na listiće, kratko propržite na vrelom ulju i njima ukrasiti palačinke. Pospite listićima peršuna. Sastojci 8 palačinki 400 g pečuraka maslinovo ulje 1 glavica luka 2 čena belog luka 100 ml pavlake so, biber peršun 400 ml mleka 1 kašike brašna

21.10.2016. 09:17:45

Musaka bez glutena

Musaka bez glutena

Musaka bez glutena

Patlidzan i paradajz iseci na kolutove i posoliti.Zagrejati tiganj,dodati malo maslinovog ulja i grilovati povrce (prvo patlidzan pa paradajz). Ostaviti sa strane.U drugom tiganju takodje zagrejati malo ulja i dinstati mleveno meso 10-tak minuta (zaciniti silju,biberom i origanom).Razbiti jaja blago umutiti i pomesati sa mlekom.U pleh na dno staviti patlidzan zatim mleveno meso, paradajz, pa opet mleveno meso, patlidzan,zaliti mlekom i jajima i peci u rerni na 200C tridesetak minuta.Ostaviti da se ohladi 15 minuta iseci na kocke i posuti sa izmrvljenom fetom i seckanim persunom. Sastojci Jedan veći patlidzan ( beli ili plavi) 350 grama mlevene junetine dva veca paradajza tri jajeta 300-400 ml mleka 150 grama fete maslinovo ulje so biber origano

17.10.2016. 10:13:30

Domaći Majonez

Domaći Majonez

Domaći Majonez

U odgovarajuću posudu staviti jaje, senf, limunov sok i so po ukusu. Polako nalite ulje. Štapni mikser nacentrirajte na žumance i polako izvlačite ka vrhu. Možete dodati više ili manje senfa i sitno seckanu mirođiju u zavisnosti od ukusa koji želite. Sastojci 1 jaje 1 kašičica senfa 1 kašičica limunovog soka malo soli 300ml ulja

05.10.2016. 14:41:35

Brzi voćni čizkejk

Brzi voćni čizkejk

Brzi voćni čizkejk

Stavite keks u aparat za seckanje hrane i sameljite ga. Razdvojite keks na delove i sipajte u činije ili čaše za desert. Umutite sir sa korom limuna i dve kašike šećera. Sipajte preko keksa. Odmrznite voće, pa dve trećine stavite u blender sa preostalom kašikom šećera i sokom od limuna.Poslasticu prelijte ovom smesom i na kraju ukrasite preostalim voćkicama. Ostavite da se hladi u frižideru bar nekoliko sati pre služenja. U zavisnosti od toga kakve posude za služenje odaberete, možete od svega staviti po dva, tanja sloja. Sastojci 400g keksa po želji 300 g neslanog krem sira sok i rendana korica limuna 3 kašike šećera 200 g mešanog, smrznutog voća

05.10.2016. 07:23:34


Svi komentari (0)

Bez komentara