silikonska špatula za prženje texell zelena ts-sp126z 29.2cm
silikonska špatula za prženje texell zelena ts-sp126z 29.2cm

220329 - Silikonska Špatula Za Prženje Texell Zelena Ts-Sp126Z 29.2Cm

Materijal: silikon. Dimenzije: 29.2x7x0cm. Težina: 86g


Artikal je dostupan

Prosečna ocena 0 (0)

499 RSD


Čokoladni kolač sa lešnicima

Čokoladni kolač sa lešnicima

Čokoladni kolač sa lešnicima

Jaja i šećer penasto umutite mikserom, dodajte ulje, mleko, otopljenu čokoladu, brašno pomešano s praškom za pecivo i lešnike. Sve dobro izmešajte. Smesu izlijte u namašćen i brašnom posut pleh veličine 22×36 cm i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C 35-40 minuta. Prašak za puding pomešajte sa 2- 4 kašike šećera. Od 400 ml hladnog mleka oduzmite 6 kašika i dobro ih promešajte sa smesom pudinga i šećera. Ostatak mleka skuvajte, skinite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding i mešajući kuvajte 1-2 minuta. U topli puding umešajte otopljenu čokoladu i crnu kafu. Izlijte ga u dublju posudu, pokrijte prozirnom folijom i ohladite. Maslac penasto umutite i dodajte ohlađenom pudingu. Sve dobro izmešajte i rasporedite po ohlađenom biskvitu. Za glazuru, maslac istopite, sklonite s vatre, umešajte čokoladu izlomljenu na kockice i mešajte dok ne dobijete glatku teksturu. Ohlađen kolač prelijte čokoladnom glazurom. Sastojci za biskvit Sastojci za krem 3 jaja 150 g šećera 50 ml ulja 100 ml mleka 100 g čokolade 70 g brašna 1 prašak za pecivo 100 g mlevenih lešnika 400 ml mleka 1 puding od čokolade 60 g šećera 100 g čokolade 50 ml jake crne kafe 250 g maslaca Za glazuru: 20 g maslaca 100 g čokolade

21.10.2016. 10:50:49

Teleći kotleti sa roštilja

Teleći kotleti sa roštilja

Teleći kotleti sa roštilja

Teleće kotlete posolite, pobiberite, namažite maslinovim uljem, pa ostavite pet sati da stoje u frižideru. Odležane kotlete pecite na roštilju ili u zagrejanom roštiljskom tiganju. Poslužite sa grilovanim povrćem. Sastojci 800 g telećih kotleta s kostima 12 g soli 4 g bibera 50 ml maslinovog ulja tikvica paprika luk

20.10.2016. 10:23:31

Krem čorba od brokolija

Krem čorba od brokolija

Krem čorba od brokolija

Na maslinovom ulju prodinstajte sitno sečen crni luk uz povremeno dodavanje male količine vode (tek da pokrije dno šerpe). Kada je luk omekšao dodajte oljuštenu šargarepu sečenu na tanke kolutove. Dinstajte uz jedno ili dva dodavanja vode pa kad sva voda ispari dodajte cvetove brokolija koje ste podelili na manje komade pa pržite uz mešanje da ne zagori. Kada je brokoli blago propržen, naliti vodu i smanjiti temperaturu za jedan stepen. Krompir oljuštiti pa iseći na sitne kocke i dodati u čorbu. Celer i paštrnak iseći na tanke kriške pa ih ubaciti u čorbu, naliti sa još vode ako je potrebno i ostaviti da se krčka uz povremeno mešanje. Čorbu kuvajte dok se količina vode skoro duplo ne umanji. Prespitei čorbu u posudu za štapni mikser ili blender i dobro izblendirajte da čorba dobije kremastu strukturu. Servirajtei čorbu prelivenu jogurtom. Sastojci 200g brokolija 1 krompir 1 mala glavica crnog luka 1 šargarepa 1 ili 2 stabljike celera, bez lista 1 manji paštrnak so, biber 1 kašika maslinovog ulja

19.10.2016. 11:50:23

Taljatele karbonara

Slaninu isecite na kockice i pržite je na tiganju dok ne postane hrskava. Potom je izvadite, ocedite višak masnoće, a na preostaloj masnoći propržite propasirani beli luk. Sipajte tečnu pavlaku i ostavite da se zagreje, ali ringlu odmah isključite. U zagrejanu pavlaku dodajte 100 g parmezana i seckani bosiljak i prašku šunku isečenu na rezance. Skuvane i oceđene špagete prelijte sosom, dobro promešajte i pospite parmezanom. Sastojci pakovanje špageta 200 g dimljene slanine 200 g praške šunke 400 ml pavlake 400 ml pavlake 2 kašike bosiljka 3 čena belog luka 150 g parmezana

19.10.2016. 08:38:54

Špageti bolonjeze

Špageti bolonjeze

Špageti bolonjeze

U dubljem tiganju zagrejte ulje, upržite sitno seckan luk i mleveno meso. Dodajte sok od paradajza, a zatim i oljušten i iseckan paradajz. Sos kuvajte zajedno s mesom oko 15 minuta, a pred sam kraj dodajte začine. Skuvajte špagete, sipajte ih u tanjire, a preko špageta dodajete bolonjeze sos i rendani parmezan. Sastojci 300 g mlevenog mesa 1/2 glavice crnog luka 2 dl soka od paradajza 2 paradajza 450 g špageta 1/2 kašičice bosiljka 1/2 kašičice ruzmarina 1/2 kašičice origana 1/2 kašičice bibera 1/2 kašičice soli

19.10.2016. 08:23:05

Pržene pečurke na tostu

Pržene pečurke na tostu

Pržene pečurke na tostu

Zagrejte malo putera u tiganju i pržite iseckane pečurke dok ne omekšaju. Dodajte majčinu dušicu i začinite solju i biberom po ukusu. Poslužite na tostiranom hlebu. Sastojci 500 g seckanih šampinjona 1 kašičica suve majčine dušice so i biber puter za prženje

17.10.2016. 11:04:42

Indeks sendvič

Indeks sendvič

Indeks sendvič

Šampinjone operite, iseckajte i propržiti u tiganju. Za to vreme stavite 3 parčeta šunke u nizu na nauljen tiganj i polako ih pržite. Kada je šunka skoro pečena stavite šampinjone, kari i narendan sir u nju i ostavite još malo da se peče. Kiflu rasecite po dužini. Premažite obe polovine po želji pavlakom, kečapom i majonezom. Na jednu polovinu dodajte šunku sa sirom i šampinjonima i list zelene salate i preklopite drugom polovinom kifle. Služiti toplo. Sastojci velika kifla 3 parčeta praške šunke 50 gr sira 3 šampinjona 3 šampinjona kari kečap majonez pavlaka list zelene salate

17.10.2016. 10:27:18

Svi komentari (0)

Bez komentara