silikonska špatula mala texell zelena ts-sm124z 20.05cm
silikonska špatula mala texell zelena ts-sm124z 20.05cm

220325 - Silikonska Špatula Mala Texell Zelena Ts-Sm124Z 20.05Cm

Materijal: silikon. Dimenzije: 20.5x4x0cm . Težina:44.0g


Artikal je dostupan na upit!

Prosečna ocena 0 (0)

299 RSD

249 RSD


Pečeni bataci u sosou od belog luka

Pečeni bataci u sosou od belog luka

Pečeni bataci u sosou od belog luka

U šerpu sipajte vodu i dodajte so, balzamiko sirće, lovorov list, peršun, origano i sušeni ruzmarin. Zagrevajte do ključanja. U šerpu dodajte batake i kuvajte ih oko 20 minuta. Nakon toga, izvadite batake iz šerpe i ostavite ih da se ohlade i osuše. Dok se bataci hlade pripremite sos, a rernu zagrejte na 220 stepeni C. U posudu stavite očišćene čenove belog luka i prstohvat soli, pa sve dobro izmeljajte. Prebacite luk u veću posudu, pa dodajte maslinovo ulje, mlevenu papriku, biber i sve dobro promešajte. Batake uvaljajte u prezle, a zatim i u mešavinu začina i belog luka i pospite sve parmezanom. Pouljite pleh za pečenje, poređajte začinjene batake i po želji dodatno pospite parmezan. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta. Sastojci 2 kilograma pilećih bataka 3 kašike soli malo ruzmarina 100 g parmezana origano 3 kašike maslinovog ulja usitnjen suvi peršun lovorov list glavica belog luka 2 l vode

19.10.2016. 14:22:22

Slane galete sa sirom

Slane galete sa sirom

Slane galete sa sirom

Umutite kratko jaja pa dodajte sve ostale sastojke. Mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Zagrejte aparat da bude vruć. Sipajte smesu u aparat i pecite. Sastojci 3 jaja 1 šolja ulja 2 šolje mleka 1 časa kiselog melka 3 šolje brašna 300g sir prašak za pecivo, susam po želji i so

19.10.2016. 07:45:58

Mešano povrće sa piletinom na kineski način

Pileći file iseckajte na kockice. Zagrejte ulje u dubokom tiganju i propržite piletinu samo 3-4 minuta. Zatim u meso dodajte mix povrće i 2-3 supene kašike soja sosa. Sve zajedno kuvajte nekih 15-20 minuta dok ne bude gotovo a zatim po želji posolite i začinite. Za to vreme skuvajte pirinač. Na 200 grama pirinča (što je odprilike jedna šolja), stavite 400 ml vode atorvastatin 80 mg. Odnos pirinča i vode uvek je 1:2. U vodu ubacite malo soli i ulja. Skuvan pirinač izvadite iz vode i procedite kroz cediljku. Servirate zajedno sa piletinom i povrćem. Sastojci 500 grama pilećeg filea 3 supene (velike) kašike soja sosa 450 grama mešanog povrća po želji so 200 grama pitrinča (što je odprilike jedna šolja) začini po želji ulje

13.10.2016. 09:29:37

Lazanje

Za bešamel sos zagrejte ulje u posudi i uz stalno mešanje, dodajte brašno. Lagano dodajte ugrejano mleko. Posolite po ukusu, dodajte sir i nastavite da mešate dok brašno ne postane žućkasto. Nakon bešamela pripremite bolonjeze sos. Zagrejte u tiganju ulje, dodajte meso i izdinstajte. U meso dodajte sok od paradajza i paradajz pire. Sve prokuvajte, pa dodajte so, biber i ostale začine. Nakon toga kuvajte još desetak minuta. U vatrostalnu posudu sipajte ulje, pa ređajte testo, bešamel sos, bolonjez sos, pa ponavljate postupak dok ne potrošite materijal. Lazanje pecite 45 minuta na 220 stepeni. Kad se ispeku, pospite ih sirom pa vratite u rernu da se sir istopi. Sastojci 250 g testenina za lazanje koje se ne kuvaju 40 g kačkavalja 80 g izrendanog tvrdog sira za posipanje 500 ml mleka 100 g brašna 60 ml ulja so 350 g mlevenog mesa 250 ml paradajz pirea

13.10.2016. 08:40:50


Svi komentari (0)

Bez komentara