rende colour s texell tr-s141
rende colour s texell tr-s141

220342 - Rende Colour S Texell Tr-S141

Materijal: nerđajući čelik. Drška od ABS plastike .. Dimenzije: 6.6×5.5×12.7cm


Artikal je dostupan

Prosečna ocena 0 (0)

299 RSD


Kaneloni sa spanaćem

Prvo pripremite marinara sos. Iseckajte sitno crni luk, beli luk izgnječite i zajedno dinstajte na maslinovom ulju 5 min.Dodajte dve kašike paradajz pirea, malo vina i kašiku šećera. Kuvajte par minuta.Dodajte dve konzerve paradajz pelata, so, biber. Kuvajte dok tečnost ne ispari (oko 30-40 min). Dodajte bosiljak. Spanać obarite i ostavite da se ohladi, pa ga hladnog iseckajte. Sir pomešajte sa parmezanom (oko 100-150 gr) i dodajte sitno seckan spanać. Sve promešajte da se lepo sjedini. Bešamel sos U 30gr istopljenog putera dodajte 30 gr brašna i mešajte na srednje jakoj vatri oko 2 min. Zatim postepeno dodajte oko 500-600 ml toplog mleka i uz neprekidno mešanje pustite da provri, smanjite vatru i kuvajte još 2-3 minuta. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Kanelone punite smesom od sira poslastičarskom kesom. Na dno pleha sipajte topao marinara sos. Poslažite napunjene kanelone i zalite ih bešamelom. Odgore poslažite kolutove mocarele i pospite rendanim parmezanom. Pecite u rerni 20-25 minuta na 180 C. Sastojci 2 konzerve pelat paradajza 1 glavica crnog luka 2 kašike paradajz pirea malo crnog vina so biber malo svežeg bosiljka paket kanelona 600 gr spanaća

19.10.2016. 12:25:38

Špageti bolonjeze

Špageti bolonjeze

Špageti bolonjeze

U dubljem tiganju zagrejte ulje, upržite sitno seckan luk i mleveno meso. Dodajte sok od paradajza, a zatim i oljušten i iseckan paradajz. Sos kuvajte zajedno s mesom oko 15 minuta, a pred sam kraj dodajte začine. Skuvajte špagete, sipajte ih u tanjire, a preko špageta dodajete bolonjeze sos i rendani parmezan. Sastojci 300 g mlevenog mesa 1/2 glavice crnog luka 2 dl soka od paradajza 2 paradajza 450 g špageta 1/2 kašičice bosiljka 1/2 kašičice ruzmarina 1/2 kašičice origana 1/2 kašičice bibera 1/2 kašičice soli

19.10.2016. 08:23:05

Lazanje

Za bešamel sos zagrejte ulje u posudi i uz stalno mešanje, dodajte brašno. Lagano dodajte ugrejano mleko. Posolite po ukusu, dodajte sir i nastavite da mešate dok brašno ne postane žućkasto. Nakon bešamela pripremite bolonjeze sos. Zagrejte u tiganju ulje, dodajte meso i izdinstajte. U meso dodajte sok od paradajza i paradajz pire. Sve prokuvajte, pa dodajte so, biber i ostale začine. Nakon toga kuvajte još desetak minuta. U vatrostalnu posudu sipajte ulje, pa ređajte testo, bešamel sos, bolonjez sos, pa ponavljate postupak dok ne potrošite materijal. Lazanje pecite 45 minuta na 220 stepeni. Kad se ispeku, pospite ih sirom pa vratite u rernu da se sir istopi. Sastojci 250 g testenina za lazanje koje se ne kuvaju 40 g kačkavalja 80 g izrendanog tvrdog sira za posipanje 500 ml mleka 100 g brašna 60 ml ulja so 350 g mlevenog mesa 250 ml paradajz pirea

13.10.2016. 08:40:50

Brzi voćni čizkejk

Brzi voćni čizkejk

Brzi voćni čizkejk

Stavite keks u aparat za seckanje hrane i sameljite ga. Razdvojite keks na delove i sipajte u činije ili čaše za desert. Umutite sir sa korom limuna i dve kašike šećera. Sipajte preko keksa. Odmrznite voće, pa dve trećine stavite u blender sa preostalom kašikom šećera i sokom od limuna.Poslasticu prelijte ovom smesom i na kraju ukrasite preostalim voćkicama. Ostavite da se hladi u frižideru bar nekoliko sati pre služenja. U zavisnosti od toga kakve posude za služenje odaberete, možete od svega staviti po dva, tanja sloja. Sastojci 400g keksa po želji 300 g neslanog krem sira sok i rendana korica limuna 3 kašike šećera 200 g mešanog, smrznutog voća

05.10.2016. 07:23:34


Svi komentari (0)

Bez komentara