rende classic m texell tr-m142
rende classic m texell tr-m142

220781 - Rende Classic M Texell Tr-M142

Materijal: nerđajući čelik, . Dimenzije: 9.1×6.6×20.5cm


Artikal je dostupan na upit!

Prosečna ocena 0 (0)

299 RSD


Zapečeni tost sendvič - Croque Monsieur 

Zapečeni tost sendvič - Croque Monsieur 

Zapečeni tost sendvič - Croque Monsieur 

Pet komada tosta premazati sa senfom, drugih pet komada premazati istoplenjim puterom (45 gr) i zapeći u rerni na 180C pet minuta (strana premazana puterom treba da bude okrenuta ka gore). Na tostove premazane senfom slagati prvo šunku pa sir i preklopiti drugom polovinom tostova. U šerpi istopiti 30 grama putera i dodati 30 grama brašna pri tom neprestano mesati par minuta na srednjoj vatri.  Zatim dolivati toplo mleko malo po malo uz neprekidno mešanje žicom.  Kad sos provri kuvati jos 3-4 minuta dok se ne zgusne.  Dodati 50 grama rendanog sira po zelji i 50 gr rendanog parmezana, so, biber i muskatni orah. Mesati dok se sir ne istopi. Na svaki tost tost sipati dve-tri kasike sosa od sira (da malo prelije sa strana) i odgore posuti sa ostatkom rendanog sira.  Peci u rerni zagrejanoj na 200C 10-15 minuta dok sir ne dobije zlatno braon boju. Sastojci tost hleb 150 tvrdog sira bešamel sos 100 gr Pršuta puter Senf so biber

21.10.2016. 13:58:01

Mafini sa slaninom i sirom

Mafini sa slaninom i sirom

Mafini sa slaninom i sirom

Rernu zagrejte na 200°C. Slaninu hrskavo propržite u tiganju pa je ostavite da se ohladi. Potom je usitnite. Glatko brašno prosejte u posudu pa umešajte prašak za pecivo, sir, naseckani mladi luk i komadiće slanine. Jaja, mleko i ulje izmešajte, posolite i pomešajte s ostalim sastojcima. Testo raspodelite u kalupe za mafine pa pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta. Sastojci 6 šnita dimljene slanine ½ šoljice glatkog brašna 1 prašak za pecivo ½ šoljice grubo narendanog sira (na primer gaude) 3 mlada luka 1 jaje ½ šoljice mleka ½ šoljice ulja

20.10.2016. 12:02:42

Pečeni bataci u sosou od belog luka

Pečeni bataci u sosou od belog luka

Pečeni bataci u sosou od belog luka

U šerpu sipajte vodu i dodajte so, balzamiko sirće, lovorov list, peršun, origano i sušeni ruzmarin. Zagrevajte do ključanja. U šerpu dodajte batake i kuvajte ih oko 20 minuta. Nakon toga, izvadite batake iz šerpe i ostavite ih da se ohlade i osuše. Dok se bataci hlade pripremite sos, a rernu zagrejte na 220 stepeni C. U posudu stavite očišćene čenove belog luka i prstohvat soli, pa sve dobro izmeljajte. Prebacite luk u veću posudu, pa dodajte maslinovo ulje, mlevenu papriku, biber i sve dobro promešajte. Batake uvaljajte u prezle, a zatim i u mešavinu začina i belog luka i pospite sve parmezanom. Pouljite pleh za pečenje, poređajte začinjene batake i po želji dodatno pospite parmezan. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta. Sastojci 2 kilograma pilećih bataka 3 kašike soli malo ruzmarina 100 g parmezana origano 3 kašike maslinovog ulja usitnjen suvi peršun lovorov list glavica belog luka 2 l vode

19.10.2016. 14:22:22

Kaneloni sa spanaćem

Prvo pripremite marinara sos. Iseckajte sitno crni luk, beli luk izgnječite i zajedno dinstajte na maslinovom ulju 5 min.Dodajte dve kašike paradajz pirea, malo vina i kašiku šećera. Kuvajte par minuta.Dodajte dve konzerve paradajz pelata, so, biber. Kuvajte dok tečnost ne ispari (oko 30-40 min). Dodajte bosiljak. Spanać obarite i ostavite da se ohladi, pa ga hladnog iseckajte. Sir pomešajte sa parmezanom (oko 100-150 gr) i dodajte sitno seckan spanać. Sve promešajte da se lepo sjedini. Bešamel sos U 30gr istopljenog putera dodajte 30 gr brašna i mešajte na srednje jakoj vatri oko 2 min. Zatim postepeno dodajte oko 500-600 ml toplog mleka i uz neprekidno mešanje pustite da provri, smanjite vatru i kuvajte još 2-3 minuta. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Kanelone punite smesom od sira poslastičarskom kesom. Na dno pleha sipajte topao marinara sos. Poslažite napunjene kanelone i zalite ih bešamelom. Odgore poslažite kolutove mocarele i pospite rendanim parmezanom. Pecite u rerni 20-25 minuta na 180 C. Sastojci 2 konzerve pelat paradajza 1 glavica crnog luka 2 kašike paradajz pirea malo crnog vina so biber malo svežeg bosiljka paket kanelona 600 gr spanaća

19.10.2016. 12:25:38

Pržene pečurke na tostu

Pržene pečurke na tostu

Pržene pečurke na tostu

Zagrejte malo putera u tiganju i pržite iseckane pečurke dok ne omekšaju. Dodajte majčinu dušicu i začinite solju i biberom po ukusu. Poslužite na tostiranom hlebu. Sastojci 500 g seckanih šampinjona 1 kašičica suve majčine dušice so i biber puter za prženje

17.10.2016. 11:04:42

Buritosi - enčilade sa piletinom

Buritosi - enčilade sa piletinom

Buritosi - enčilade sa piletinom

Pileći file prepoloviti (2 snicle po 150gr. otprilike), u ciniji pomesati malo maslinovog ulja, so,biber, kašikicu aleve paprike, pola kašikice kajenskog bibera i jedan ispasiran čen belog luka. Preliti preko šnicli i ostaviti pola sata da se marinira. Zagrejati dve kašike maslinovog ulja u dubljem tiganju. Iseckati crni i beli luk, papriku i dinstati 7-8 minuta, nakon toga dodati konzervu pelata, kukuruz i crveni pasulj. Dodati so, biber i kašikicu kumina, promešati i ostaviti da se krčka 20-25 minuta (dok ne ispari tecnost). Zagrejati drugi tiganj (bez ulja), peći šnicle desetak minuta i ostaviti da se malo ohlade. Sos skloniti sa vatre i ostaviti sa se malo ohladi. Izrendati sir (pola dodati u sos), meso iseći na trake i dodati u sos potom sve lepo promešati. Zagrejati tortilje u tiganju (par minuta sa obe strane). Na tortilju staviti kašiku pavlake i lepo razmazati, zatim dve do tri kašike sosa (u zavisnosti od velicine tortilje), zatim urolati tortilju. Ponoviti postupak za svaku tortilju. U plići pleh staviti papir za pecenje, poslagati encilade. Namazati kašikom pavlake svaku tortilju (enčiladu) i posuti ostatkom sira, peći 15-tak minuta u rerni zagrejanoj na 200C. Sastojci  300 grama belog mesa 300 grama cedara(edamer,trapist) glavica crnog luka 3-4 čena belog luka crvena paprika konzerva crvenog pasulja 150 grama kukuruza maslinovo ulje so biber aleva paprika kumin kajenski biber (može i običan) velika kisela pavlaka konzerva paradajz pelata jedno pakovanje tortilja

13.10.2016. 08:20:29

Svi komentari (0)

Bez komentara