presa za beli luk texell tkp-bl160
presa za beli luk texell tkp-bl160

220216 - Presa Za Beli Luk Texell Tkp-Bl160

Drška od termootporne gume. Funkcionalni deo nerđajućeg čelika i ABS plastike.


Artikal je dostupan

Prosečna ocena 0 (0)

699 RSD

579 RSD


Argentinski ćevap

Argentinski ćevap

Argentinski ćevap

Izmešajte 300 g mlevenog mesa, 300 g kuvanog usitnjenog krompira, sitno seckani crni luk i beli luk, sitno seckan peršun. Dodajte 1 jaje, 1 žumance, kurkumu u prahu, so, mleveni biber i sodu bikarbonu. Masu dobro izmešajte da se sastojci sjedine. Masu podelite na 6 delova. Vlažnim rukama uzimati lopticu mesa rastanjite je u elipsast krug, staviti na sredinu 1 kašičicu kajmaka. Zatvorite krug i oblikujte velike ćevape. Ćevape prvo uvaljajte u brašno, pa u umućeno belance, pa prezlu. Zagrejte ulje u tiganju i pržite sa jedne i druge strane. Servirajte na tanjir i prelite prelivom od umućene kisele pavlake u koju ste dodali sok od limuna po želji. Sastojci 300 g mlevenog mesa 300 g kuvanog krompira 1 glavica crnog luka 2 čena belog luka 2 čena belog luka 2 jaja 1 kašičica kurkume u prahu 1 kašika seckanog svežeg peršuna so mleveni biber na vrh noža sode bikarbone

19.10.2016. 13:54:36

Kaneloni sa spanaćem

Prvo pripremite marinara sos. Iseckajte sitno crni luk, beli luk izgnječite i zajedno dinstajte na maslinovom ulju 5 min.Dodajte dve kašike paradajz pirea, malo vina i kašiku šećera. Kuvajte par minuta.Dodajte dve konzerve paradajz pelata, so, biber. Kuvajte dok tečnost ne ispari (oko 30-40 min). Dodajte bosiljak. Spanać obarite i ostavite da se ohladi, pa ga hladnog iseckajte. Sir pomešajte sa parmezanom (oko 100-150 gr) i dodajte sitno seckan spanać. Sve promešajte da se lepo sjedini. Bešamel sos U 30gr istopljenog putera dodajte 30 gr brašna i mešajte na srednje jakoj vatri oko 2 min. Zatim postepeno dodajte oko 500-600 ml toplog mleka i uz neprekidno mešanje pustite da provri, smanjite vatru i kuvajte još 2-3 minuta. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Kanelone punite smesom od sira poslastičarskom kesom. Na dno pleha sipajte topao marinara sos. Poslažite napunjene kanelone i zalite ih bešamelom. Odgore poslažite kolutove mocarele i pospite rendanim parmezanom. Pecite u rerni 20-25 minuta na 180 C. Sastojci 2 konzerve pelat paradajza 1 glavica crnog luka 2 kašike paradajz pirea malo crnog vina so biber malo svežeg bosiljka paket kanelona 600 gr spanaća

19.10.2016. 12:25:38

Mešano povrće sa piletinom na kineski način

Pileći file iseckajte na kockice. Zagrejte ulje u dubokom tiganju i propržite piletinu samo 3-4 minuta. Zatim u meso dodajte mix povrće i 2-3 supene kašike soja sosa. Sve zajedno kuvajte nekih 15-20 minuta dok ne bude gotovo a zatim po želji posolite i začinite. Za to vreme skuvajte pirinač. Na 200 grama pirinča (što je odprilike jedna šolja), stavite 400 ml vode atorvastatin 80 mg. Odnos pirinča i vode uvek je 1:2. U vodu ubacite malo soli i ulja. Skuvan pirinač izvadite iz vode i procedite kroz cediljku. Servirate zajedno sa piletinom i povrćem. Sastojci 500 grama pilećeg filea 3 supene (velike) kašike soja sosa 450 grama mešanog povrća po želji so 200 grama pitrinča (što je odprilike jedna šolja) začini po želji ulje

13.10.2016. 09:29:37

Buritosi - enčilade sa piletinom

Buritosi - enčilade sa piletinom

Buritosi - enčilade sa piletinom

Pileći file prepoloviti (2 snicle po 150gr. otprilike), u ciniji pomesati malo maslinovog ulja, so,biber, kašikicu aleve paprike, pola kašikice kajenskog bibera i jedan ispasiran čen belog luka. Preliti preko šnicli i ostaviti pola sata da se marinira. Zagrejati dve kašike maslinovog ulja u dubljem tiganju. Iseckati crni i beli luk, papriku i dinstati 7-8 minuta, nakon toga dodati konzervu pelata, kukuruz i crveni pasulj. Dodati so, biber i kašikicu kumina, promešati i ostaviti da se krčka 20-25 minuta (dok ne ispari tecnost). Zagrejati drugi tiganj (bez ulja), peći šnicle desetak minuta i ostaviti da se malo ohlade. Sos skloniti sa vatre i ostaviti sa se malo ohladi. Izrendati sir (pola dodati u sos), meso iseći na trake i dodati u sos potom sve lepo promešati. Zagrejati tortilje u tiganju (par minuta sa obe strane). Na tortilju staviti kašiku pavlake i lepo razmazati, zatim dve do tri kašike sosa (u zavisnosti od velicine tortilje), zatim urolati tortilju. Ponoviti postupak za svaku tortilju. U plići pleh staviti papir za pecenje, poslagati encilade. Namazati kašikom pavlake svaku tortilju (enčiladu) i posuti ostatkom sira, peći 15-tak minuta u rerni zagrejanoj na 200C. Sastojci  300 grama belog mesa 300 grama cedara(edamer,trapist) glavica crnog luka 3-4 čena belog luka crvena paprika konzerva crvenog pasulja 150 grama kukuruza maslinovo ulje so biber aleva paprika kumin kajenski biber (može i običan) velika kisela pavlaka konzerva paradajz pelata jedno pakovanje tortilja

13.10.2016. 08:20:29

Svi komentari (0)

Bez komentara