nož slicer od nerđajućeg čelika texell tnss-s118 20.4cm
nož slicer od nerđajućeg čelika texell tnss-s118 20.4cm

220814 - Nož Slicer Od Nerđajućeg Čelika Texell Tnss-S118 20.4Cm

Materijal: sečivo od nerđajućeg čelika, drška od termplastične gume. Dužina sečiva 20.4cm


Artikal je dostupan na upit!

Prosečna ocena 0 (0)

849 RSD


Kaneloni sa spanaćem

Prvo pripremite marinara sos. Iseckajte sitno crni luk, beli luk izgnječite i zajedno dinstajte na maslinovom ulju 5 min.Dodajte dve kašike paradajz pirea, malo vina i kašiku šećera. Kuvajte par minuta.Dodajte dve konzerve paradajz pelata, so, biber. Kuvajte dok tečnost ne ispari (oko 30-40 min). Dodajte bosiljak. Spanać obarite i ostavite da se ohladi, pa ga hladnog iseckajte. Sir pomešajte sa parmezanom (oko 100-150 gr) i dodajte sitno seckan spanać. Sve promešajte da se lepo sjedini. Bešamel sos U 30gr istopljenog putera dodajte 30 gr brašna i mešajte na srednje jakoj vatri oko 2 min. Zatim postepeno dodajte oko 500-600 ml toplog mleka i uz neprekidno mešanje pustite da provri, smanjite vatru i kuvajte još 2-3 minuta. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Kanelone punite smesom od sira poslastičarskom kesom. Na dno pleha sipajte topao marinara sos. Poslažite napunjene kanelone i zalite ih bešamelom. Odgore poslažite kolutove mocarele i pospite rendanim parmezanom. Pecite u rerni 20-25 minuta na 180 C. Sastojci 2 konzerve pelat paradajza 1 glavica crnog luka 2 kašike paradajz pirea malo crnog vina so biber malo svežeg bosiljka paket kanelona 600 gr spanaća

19.10.2016. 12:25:38

Indeks sendvič

Indeks sendvič

Indeks sendvič

Šampinjone operite, iseckajte i propržiti u tiganju. Za to vreme stavite 3 parčeta šunke u nizu na nauljen tiganj i polako ih pržite. Kada je šunka skoro pečena stavite šampinjone, kari i narendan sir u nju i ostavite još malo da se peče. Kiflu rasecite po dužini. Premažite obe polovine po želji pavlakom, kečapom i majonezom. Na jednu polovinu dodajte šunku sa sirom i šampinjonima i list zelene salate i preklopite drugom polovinom kifle. Služiti toplo. Sastojci velika kifla 3 parčeta praške šunke 50 gr sira 3 šampinjona 3 šampinjona kari kečap majonez pavlaka list zelene salate

17.10.2016. 10:27:18

Gusti vitaminski sok

Gusti vitaminski sok

Gusti vitaminski sok

Sastojci 1 srednja oljuštena jabuka (po izboru) 1 oljuštena narandža 1 manji oljušten limun 1 srednja šargarepa 1 srednja šargarepa 2 kašike meda

17.10.2016. 10:21:44

Mešano povrće sa piletinom na kineski način

Pileći file iseckajte na kockice. Zagrejte ulje u dubokom tiganju i propržite piletinu samo 3-4 minuta. Zatim u meso dodajte mix povrće i 2-3 supene kašike soja sosa. Sve zajedno kuvajte nekih 15-20 minuta dok ne bude gotovo a zatim po želji posolite i začinite. Za to vreme skuvajte pirinač. Na 200 grama pirinča (što je odprilike jedna šolja), stavite 400 ml vode atorvastatin 80 mg. Odnos pirinča i vode uvek je 1:2. U vodu ubacite malo soli i ulja. Skuvan pirinač izvadite iz vode i procedite kroz cediljku. Servirate zajedno sa piletinom i povrćem. Sastojci 500 grama pilećeg filea 3 supene (velike) kašike soja sosa 450 grama mešanog povrća po želji so 200 grama pitrinča (što je odprilike jedna šolja) začini po želji ulje

13.10.2016. 09:29:37

Lazanje

Za bešamel sos zagrejte ulje u posudi i uz stalno mešanje, dodajte brašno. Lagano dodajte ugrejano mleko. Posolite po ukusu, dodajte sir i nastavite da mešate dok brašno ne postane žućkasto. Nakon bešamela pripremite bolonjeze sos. Zagrejte u tiganju ulje, dodajte meso i izdinstajte. U meso dodajte sok od paradajza i paradajz pire. Sve prokuvajte, pa dodajte so, biber i ostale začine. Nakon toga kuvajte još desetak minuta. U vatrostalnu posudu sipajte ulje, pa ređajte testo, bešamel sos, bolonjez sos, pa ponavljate postupak dok ne potrošite materijal. Lazanje pecite 45 minuta na 220 stepeni. Kad se ispeku, pospite ih sirom pa vratite u rernu da se sir istopi. Sastojci 250 g testenina za lazanje koje se ne kuvaju 40 g kačkavalja 80 g izrendanog tvrdog sira za posipanje 500 ml mleka 100 g brašna 60 ml ulja so 350 g mlevenog mesa 250 ml paradajz pirea

13.10.2016. 08:40:50

Krem čorba od bundeve

Krem čorba od bundeve

Krem čorba od bundeve

Operite, oljuštite i očistite bundevu i krompir, pa i jedno i drugo isecite na kockice. Naseckajte crni luk i oljuštite beli luk. Sve stavite da se kuva u malo hladne, posoljene vode (tek toliko da pokrije povrće). Kad povrće omekša, propasirajte ga ili usitnite u blenderu, dodajte ostatak vode, pavlaku, so i biber po ukusu i još jednom kratko prokuvajte. Sastojci oko 500 g bundeve 1 veći krompir oko 5 dl vode glavica crnog luka glavica crnog luka 3 čena belog luka 2 dl pavlake za kuvanje so biber 2 srednje šargarepe

12.10.2016. 14:14:41

Smuti od jabuke i cimeta - Smoothie

Smuti od jabuke i cimeta - Smoothie

Smuti od jabuke i cimeta - Smoothie

Sve potrebne sastojke izmiksajte u blenderu, po želji dodajte koju kockicu leda. Poslužite odmah u staklenim čašama. Ovaj smoothie je niskokaloričan (osobito ako zasladite stevijom) i ubrzava metabolizam. Sastojci 3 dl grčkog jogurta 1 srednje velika jabuka 2 kašičica cimeta 1 kašičica stevije (umjesto stevije može i med)

10.10.2016. 07:35:05


Svi komentari (0)

Bez komentara