nož chef od nerđajućeg čelika texell tnss-c120 20.4cm
nož chef od nerđajućeg čelika texell tnss-c120 20.4cm

220819 - Nož Chef Od Nerđajućeg Čelika Texell Tnss-C120 20.4Cm

Materijal: sečivo od nerđajućeg čelika, drška od termplastične gume. Dužina sečiva 20.4cm


Artikal je dostupan na upit!

Prosečna ocena 0 (0)

999 RSD


Fusili sa piletinom i pršutom

Skuvamo 125 gr fusila u slanoj vodi, isperemo i ocedimo. U tiganj stavimo da se dinsta 100gr. piletine, 35gr. paprike, 35gr. pečuraka, 45 gr. tikvica na kockice, so i biber, zatim bundevin puter 40gr. i nalijemo sa 2,5 dcl neutralne pavlake i 10 gr. parmezana. Kada sos ukrčka dodamo skuvane fusile i dobro izmešamo. Servirano jelo možemo ukrasiti sa maslinkama. Sastojci Fusili Piletina Prsuta Paprika Šampinjoni Bundevin puter Parmezan Pavlaka Čeri paradajz Rukola

21.10.2016. 12:06:01

Argentinski ćevap

Argentinski ćevap

Argentinski ćevap

Izmešajte 300 g mlevenog mesa, 300 g kuvanog usitnjenog krompira, sitno seckani crni luk i beli luk, sitno seckan peršun. Dodajte 1 jaje, 1 žumance, kurkumu u prahu, so, mleveni biber i sodu bikarbonu. Masu dobro izmešajte da se sastojci sjedine. Masu podelite na 6 delova. Vlažnim rukama uzimati lopticu mesa rastanjite je u elipsast krug, staviti na sredinu 1 kašičicu kajmaka. Zatvorite krug i oblikujte velike ćevape. Ćevape prvo uvaljajte u brašno, pa u umućeno belance, pa prezlu. Zagrejte ulje u tiganju i pržite sa jedne i druge strane. Servirajte na tanjir i prelite prelivom od umućene kisele pavlake u koju ste dodali sok od limuna po želji. Sastojci 300 g mlevenog mesa 300 g kuvanog krompira 1 glavica crnog luka 2 čena belog luka 2 čena belog luka 2 jaja 1 kašičica kurkume u prahu 1 kašika seckanog svežeg peršuna so mleveni biber na vrh noža sode bikarbone

19.10.2016. 13:54:36

Krem čorba od brokolija

Krem čorba od brokolija

Krem čorba od brokolija

Na maslinovom ulju prodinstajte sitno sečen crni luk uz povremeno dodavanje male količine vode (tek da pokrije dno šerpe). Kada je luk omekšao dodajte oljuštenu šargarepu sečenu na tanke kolutove. Dinstajte uz jedno ili dva dodavanja vode pa kad sva voda ispari dodajte cvetove brokolija koje ste podelili na manje komade pa pržite uz mešanje da ne zagori. Kada je brokoli blago propržen, naliti vodu i smanjiti temperaturu za jedan stepen. Krompir oljuštiti pa iseći na sitne kocke i dodati u čorbu. Celer i paštrnak iseći na tanke kriške pa ih ubaciti u čorbu, naliti sa još vode ako je potrebno i ostaviti da se krčka uz povremeno mešanje. Čorbu kuvajte dok se količina vode skoro duplo ne umanji. Prespitei čorbu u posudu za štapni mikser ili blender i dobro izblendirajte da čorba dobije kremastu strukturu. Servirajtei čorbu prelivenu jogurtom. Sastojci 200g brokolija 1 krompir 1 mala glavica crnog luka 1 šargarepa 1 ili 2 stabljike celera, bez lista 1 manji paštrnak so, biber 1 kašika maslinovog ulja

19.10.2016. 11:50:23

Taljatele karbonara

Slaninu isecite na kockice i pržite je na tiganju dok ne postane hrskava. Potom je izvadite, ocedite višak masnoće, a na preostaloj masnoći propržite propasirani beli luk. Sipajte tečnu pavlaku i ostavite da se zagreje, ali ringlu odmah isključite. U zagrejanu pavlaku dodajte 100 g parmezana i seckani bosiljak i prašku šunku isečenu na rezance. Skuvane i oceđene špagete prelijte sosom, dobro promešajte i pospite parmezanom. Sastojci pakovanje špageta 200 g dimljene slanine 200 g praške šunke 400 ml pavlake 400 ml pavlake 2 kašike bosiljka 3 čena belog luka 150 g parmezana

19.10.2016. 08:38:54

Špageti bolonjeze

Špageti bolonjeze

Špageti bolonjeze

U dubljem tiganju zagrejte ulje, upržite sitno seckan luk i mleveno meso. Dodajte sok od paradajza, a zatim i oljušten i iseckan paradajz. Sos kuvajte zajedno s mesom oko 15 minuta, a pred sam kraj dodajte začine. Skuvajte špagete, sipajte ih u tanjire, a preko špageta dodajete bolonjeze sos i rendani parmezan. Sastojci 300 g mlevenog mesa 1/2 glavice crnog luka 2 dl soka od paradajza 2 paradajza 450 g špageta 1/2 kašičice bosiljka 1/2 kašičice ruzmarina 1/2 kašičice origana 1/2 kašičice bibera 1/2 kašičice soli

19.10.2016. 08:23:05

Musaka bez glutena

Musaka bez glutena

Musaka bez glutena

Patlidzan i paradajz iseci na kolutove i posoliti.Zagrejati tiganj,dodati malo maslinovog ulja i grilovati povrce (prvo patlidzan pa paradajz). Ostaviti sa strane.U drugom tiganju takodje zagrejati malo ulja i dinstati mleveno meso 10-tak minuta (zaciniti silju,biberom i origanom).Razbiti jaja blago umutiti i pomesati sa mlekom.U pleh na dno staviti patlidzan zatim mleveno meso, paradajz, pa opet mleveno meso, patlidzan,zaliti mlekom i jajima i peci u rerni na 200C tridesetak minuta.Ostaviti da se ohladi 15 minuta iseci na kocke i posuti sa izmrvljenom fetom i seckanim persunom. Sastojci Jedan veći patlidzan ( beli ili plavi) 350 grama mlevene junetine dva veca paradajza tri jajeta 300-400 ml mleka 150 grama fete maslinovo ulje so biber origano

17.10.2016. 10:13:30

Kiš od povrća

Kiš od povrća

Kiš od povrća

Očišćen i oljušten krompir isecite na kolutove a karfiol i brokoli izdelite na cvetove. U slanoj vodi blanširajte oko pet minuta krompir pa ga izvadite. U istoj vodi barite karfiol i brokoli oko tri minuta. Slaninu isecite na kocke i propržite je da pusti masnoću, pa dodajte oceđeno blanširano povrće. Masu sipajte u podmazanu vatrostalnu posudu. Umutite mleko sa jajima, umešajte rendani ementaler i začine a na kraju posolite i pobiberite. Ovom masom prelijte povrće. Pecite u rerni oko 50 minuta na 180 stepeni. Sastojci 800 g krompira manja glavica karfiola 500 g brokolija 150 g mesnate dimljene slanine 600 ml mleka 200 g ementalera 5 jaja 2 kašike seckanog mešanog začinskog bilja so biber

13.10.2016. 08:29:58

Svi komentari (0)

Bez komentara