lopatica za tortu texell tkp-nt159
lopatica za tortu texell tkp-nt159

220215 - Lopatica Za Tortu Texell Tkp-Nt159

Drška od termootporne gume . Funkcionalni deo od ABS plastike.


Artikal je dostupan

Prosečna ocena 0 (0)

399 RSD


Čokoladni kolač sa lešnicima

Čokoladni kolač sa lešnicima

Čokoladni kolač sa lešnicima

Jaja i šećer penasto umutite mikserom, dodajte ulje, mleko, otopljenu čokoladu, brašno pomešano s praškom za pecivo i lešnike. Sve dobro izmešajte. Smesu izlijte u namašćen i brašnom posut pleh veličine 22×36 cm i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C 35-40 minuta. Prašak za puding pomešajte sa 2- 4 kašike šećera. Od 400 ml hladnog mleka oduzmite 6 kašika i dobro ih promešajte sa smesom pudinga i šećera. Ostatak mleka skuvajte, skinite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding i mešajući kuvajte 1-2 minuta. U topli puding umešajte otopljenu čokoladu i crnu kafu. Izlijte ga u dublju posudu, pokrijte prozirnom folijom i ohladite. Maslac penasto umutite i dodajte ohlađenom pudingu. Sve dobro izmešajte i rasporedite po ohlađenom biskvitu. Za glazuru, maslac istopite, sklonite s vatre, umešajte čokoladu izlomljenu na kockice i mešajte dok ne dobijete glatku teksturu. Ohlađen kolač prelijte čokoladnom glazurom. Sastojci za biskvit Sastojci za krem 3 jaja 150 g šećera 50 ml ulja 100 ml mleka 100 g čokolade 70 g brašna 1 prašak za pecivo 100 g mlevenih lešnika 400 ml mleka 1 puding od čokolade 60 g šećera 100 g čokolade 50 ml jake crne kafe 250 g maslaca Za glazuru: 20 g maslaca 100 g čokolade

21.10.2016. 10:50:49

Pita sa jabukama

Za testo: Pomešajte brašno i so, dodajte puter isečen na kockice i mast. Mesite prstima dok masa ne počne da liči na mokri pesak. Dodajte kašiku po kašiku vode dok se testo ne sjedini. Prebacite testo na radnu površinu i mesite par minuta. Zamotajte testo u providnu foliju i ostavite u frizider na 1 sat. Za fil: Pomešajte jabuke isečene na listice, limunov sok, brašno muskatni orah, cimet, šećer i vanila ekstrakt. Ostavite da jabuke puste sok 10-15 minuta. Zagrejte rernu na 200 C. Testo razvucitei i stavite u podmazan pleh, jabuke sipajte preko testa. Višak testa odstranite nožem. Za toping: U činiji pomešajte smedji šećer, cimet, brašno i grubo iseckane orahe hop over to these guys. Silikonskom spatulom umešajti istopljen puter. Tekstura topinga izgleda kao mokri pesak. Toping pospite preko jabuka. Pitu pecite u rerni 45-50 minuta na 190C. Sastojci 315 gr brašna za testo 6-7 gr soli 90 gr masti 140 gr putera 140 gr putera 120 ml ledene vode 1 kg jabuka 30 ml soka od limuna 30 gr brašna za fil kašičica cimeta za fil muskatnog oraščića

05.10.2016. 14:46:26

Svi komentari (0)

Bez komentara