Kiš od povrća
Očišćen i oljušten krompir isecite na kolutove a karfiol i brokoli izdelite na cvetove. U slanoj vodi blanširajte oko pet minuta krompir pa ga izvadite. U istoj vodi barite karfiol i brokoli oko tri minuta. Slaninu isecite na kocke i propržite je da pusti masnoću, pa dodajte oceđeno blanširano povrće. Masu sipajte u podmazanu vatrostalnu posudu. Umutite mleko sa jajima, umešajte rendani ementaler i začine a na kraju posolite i pobiberite. Ovom masom prelijte povrće. Pecite u rerni oko 50 minuta na 180 stepeni.
Sastojci
800 g krompira
manja glavica karfiola
500 g brokolija
150 g mesnate dimljene slanine
600 ml mleka
200 g ementalera
5 jaja
2 kašike seckanog mešanog začinskog bilja
so
biber
13.10.2016. 08:29:58
Svi komentari (0)