harley escajg set 24/1 texell tie-hs164
harley escajg set 24/1 texell tie-hs164
harley escajg set 24/1 texell tie-hs164 harley escajg set 24/1 texell tie-hs164

220172 - Harley Escajg Set 24/1 Texell Tie-Hs164

Materijal: nerđajući čelik 18/0. Sastav: . supena kašika x 6. viljuška x 6. Nož x 6. Kafena kašičica x 6


Artikal je dostupan na upit!

Prosečna ocena 0 (0)

2.149 RSD


Buritosi - enčilade sa piletinom

Buritosi - enčilade sa piletinom

Buritosi - enčilade sa piletinom

Pileći file prepoloviti (2 snicle po 150gr. otprilike), u ciniji pomesati malo maslinovog ulja, so,biber, kašikicu aleve paprike, pola kašikice kajenskog bibera i jedan ispasiran čen belog luka. Preliti preko šnicli i ostaviti pola sata da se marinira. Zagrejati dve kašike maslinovog ulja u dubljem tiganju. Iseckati crni i beli luk, papriku i dinstati 7-8 minuta, nakon toga dodati konzervu pelata, kukuruz i crveni pasulj. Dodati so, biber i kašikicu kumina, promešati i ostaviti da se krčka 20-25 minuta (dok ne ispari tecnost). Zagrejati drugi tiganj (bez ulja), peći šnicle desetak minuta i ostaviti da se malo ohlade. Sos skloniti sa vatre i ostaviti sa se malo ohladi. Izrendati sir (pola dodati u sos), meso iseći na trake i dodati u sos potom sve lepo promešati. Zagrejati tortilje u tiganju (par minuta sa obe strane). Na tortilju staviti kašiku pavlake i lepo razmazati, zatim dve do tri kašike sosa (u zavisnosti od velicine tortilje), zatim urolati tortilju. Ponoviti postupak za svaku tortilju. U plići pleh staviti papir za pecenje, poslagati encilade. Namazati kašikom pavlake svaku tortilju (enčiladu) i posuti ostatkom sira, peći 15-tak minuta u rerni zagrejanoj na 200C. Sastojci  300 grama belog mesa 300 grama cedara(edamer,trapist) glavica crnog luka 3-4 čena belog luka crvena paprika konzerva crvenog pasulja 150 grama kukuruza maslinovo ulje so biber aleva paprika kumin kajenski biber (može i običan) velika kisela pavlaka konzerva paradajz pelata jedno pakovanje tortilja

13.10.2016. 08:20:29

Govedina Stroganov - Sote Stroganov

Govedina Stroganov - Sote Stroganov

Govedina Stroganov - Sote Stroganov

Fileu odstranite masne delove, isecite ga tanke duguljaste parčiće, posolite i pobiberite. Glavicu crnog luka isečecite na tanke polukrugove. Šampinjone isecite na listove. Kisele krastavce isecite na polukrugove. U šerpi na zagrejanom ulju pržite parčiće mesa. Isprženo meso izvadite rešetkastom kašikom i stavite u činiju. U istu šerpu stavite isečen crni luk i šampinjone da se prže. Posolite, pobiberite i promešajte. Vratite parčiće mesa u šerpu, dodajte senf i brašno. U drugu šerpu, na šporetu, u provrelu vodu stavite kocku za supu. Gotovu supu dodajte u šerpu sa mesom i promešajteo. Dodajte kisele krastavce i ostavite sadržinu da se kuva oko 30 minuta. Na kraju dodajte sok od limuna, pavlaku, promešajte i sklonite šerpu sa šporeta. Sastojci 500 grama goveđeg filea 1 glavica crnog luka 250 grama svežih šampinjona 1 kašika brašna 1 kašika brašna 1 kašika senfa 1 goveđa kocka za supu 1 limun 2 kisela krastavca 125 ml kisele pavlake ulje

10.10.2016. 07:25:22


Svi komentari (0)

Bez komentara